| | |

Kommunal turistskat når du overnatter i Rom

Bystyret i Rom indførte 1. januar 2011 en turistskat, som skal betales ved overnatning i den Italienske hovedstad.

Det er rart at vide på forhånd, da beløbet kan blive højt, alt efter hvor mange I er med på rejsen og efter hvor mange dage opholdet i Rom varer.

Skatten trækkes ikke automatisk, når du betaler for dit hotel el. lign.

Beløbet opkræves ved siden af den leje, du betaler for dit hotelværelse. Det er det sted, du overnatter, der har ansvaret for efterfølgende at aflevere pengene hos Roms bystyre, Roma Capitale.

Børn under 10 år er undtaget for betaling.

Du betaler beløbet kontant eller med kort. Du skal have en kvittering på, at du har betalt beløbet – det er lovpligtigt.

Afgiftens størrelse afhænger af det sted du bor og antal dage. Du kommer maximalt til at betale for 10 overnatninger, selvom du fx. skal være 12 dage i byen. Hvis du bor på campingplads, betaler du højest for 5 dage.

Afgiften betales pr. person og skal betales, uanset om du har købt en pakkerejse, eller selv har booket direkte hos hotellet.

Turistskatten koster fra 3 – 7 Euro, hvis du bor på hotel i Rom. Jo flere stjerner hotellet har, jo dyrere. Herunder kan du se de enkelte præciser:

*og** stjerner koster 3 euro

*** 4 euro

**** 6 euro

***** 7 euro

Hvis du skal bo på Bed & Breakfast er prisen 3,5 euro pr. nat. Det gælder også, hvis du booker privat, fx. gennem Airbnb. Se alle priserne i linket herunder.

SE HVAD DU SKAL BETALE: Tal på turistskatten i Rom

Jeg har læst, at den kommunale turistskat går til en bedre modtagelse af turister, hvad det så end betyder samt til bevarelse af byens seværdigheder. Andre siger, at skatten går direkte i den tomme kommunekasse…

Skatten er også indført i andre Italienske byer som Venedig og Firenze. I Sorrento syd for Napoli har jeg også betalt en turistskat på 1 Euro pr. overnatning (2014).

Har du betalt turistskat i andre Italienske byer ? Del gerne din oplevelse med andre læsere på bloggen.

Har du booket dit ophold i Rom ?

(REKLAMELINK: momondo er et gratis, uafhængigt og inspirerende rejsesøgesite, som sammenligner tilbud på fly, hoteller og billeje i Rom og Italien. momondo har vundet flere priser, inklusive en test i Forbrugerrådets magasin, TÆNK, og er blevet anbefalet af internationale og danske medier som CNN, The New York Time, Forbes, Jyllands-Posten og BT.

Jeg har lavet en affialiate-aftale med momondo, der gør at jeg får en provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her

Få nye oplevelser i Rom – køb min e-bog herunder

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.