| |

Den ikke-katolske kirkegård i Rom

Oprindelig var det foretrukne navn “Den Protestantiske Kirkegård”. I dag bruges navnet “Den ikke-katolske kirkegård”, men uanset navne er der tale om det samme sted.

Kirkegården blev indviet for næsten 300 år siden med tilladelse fra paven. En begravelsesplads for fremmede, der døde i Rom. Mere end 5000 mennesker er blevet begravet her og omkring 2500 gravsteder kan ses i dag.

Der er fire kategorier af mennesker, der er begravet her.

  • Fremmede som besøgte Italien med en intention om et hurtigt besøg.
  • Fremmede som besluttede at slå sig ned i Rom for en længere periode.
  • Fremmede som besøgte eller flyttede til Rom sent i livet.
  • Fremmede der blev født i Rom.
Indgangen til den ikke-katolske kirkegård

Kirkegården er opdelt i to dele. Den gamle kirkegård (Parte Antica) og den nye kirkegård (Zona Vecchia), der blev taget i brug i november 1822. Den er sidenhen blevet udvidet to gange i 1856 og 1894.

TJEK PÅ TRANSPORTEN IND TIL ROM ? LÆS OM FRA OG TIL LUFTHAVNENE HER

Det var Pave Clement XI der gav tilladelse til anlæggelsen af kirkegården for ikke-katolske mennesker, der døde under deres ophold i Rom. De havde ikke mulighed for at blive begravet ved de katolske kirker.

Kirkegården står i skyggen af den enorme pyramide som Gaius Cestius byggede som sit sidste hvilested. Den er bygget fra 18 – 12 før Kristus.

Da Aurelian ca. 300 år senere gav ordre til opførelse af en bymur for at forsvare byen, blev pyramiden inkluderet i byggeriet. Muren kom til at definere den sydlige del af kirkegården.

Den imponerende pyramide

Den smukke og fredsfyldte gravhave indeholder pinjetræer og cypresser, der er mere end 100 år gamle.

Hvis du besøger området så prøv at forestille dig, at pyramiden har ligget her i meget landlige omgivelser, da den blev bygget. En sjov tanke at have i baghovedet med det der er bygget i området i dag.

De to britiske poeter Percy Bysshe Shelley og John Keats, der boede ved siden af Den Spanske Trappe på Piazza di Spagna er ofte nævnt som kendte, der er begravet på kirkegården. Keats er begravet i den nordlige ende af Parte Antica mens Shelley er begravet i den sydlige del af Zona Vecchia.

To danske kunstnere har bidraget til udsmykningen af gravsteder på kirkegården. Den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen har skabt gravstenene for August von Goethe samt den tyske maler Heinrich Reinholds gravsteder. Knud Nellemose har skabt gravstedet for den danske maler Tyge Bendix.

Syv danske malere er begravet her. Det er Tyge Bendix, Asmus Carstens, Hans Jørgen Hammer, Eleonora Harboe, Christian Holm, Harald Jerichau og August Krafft.

BOOKE HJEMMEFRA ELLER VENTE – LÆS MIN GUIDE HER

Andre danskere der er begravet her. Adam Afzelius, historiker. Peter Boyesen, fotograf. Jacob Carstens, dansk-tysk maler. Marie Dinesen, leder på hotel. Carsten Hauch, poet. Niels Ravnkilde, komponist.

Kirkegården er beskyttet som bevaringsværdig monument under den italienske stat og i 1980 kom stedet også på Unescos liste over bevaringsværdige områder under Roms historiske centrum.

Hvis du er interesseret i at læse mere om kirkegården vil jeg anbefale bogen “The Non-Catholic Cementery in Rome” af Nicholas Stanley-Price. Bogen kan købes på kirkegården eller online på kirkegårdens hjemmeside her: Cimitero Acattolico.

Kirkegårdens adresse:

Cimitero Acattolico per gli stranieri al Testaccio
Via Caio Cestio 6
00153 Roma

Få mere Rom i din indbakke – få mit nyhedsbrev

Kør med Terravision fra Roms lufthavne

Terravision har mange daglige afgange fra og til Roms lufthavne fra Roms centrum. Klik herunder og book online og spar på billetten. Hvis du køber via mit ink herunder får jeg en mindre provision – din billet bliver ikke dyrere.

Rome Airport Ciampino Fiumicino Bus

Få endnu flere fede oplevelser i Rom – køb min e-bøger

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.