Piazza della Repubblica ligger kun et stenkast fra Termini, Roms Hovedbanegård. Det er en hektisk og meget trafikeret plads, faktisk en stor rundkørsel med en fontæne i midten.

Piazza della Repubblica - set fra Termini.
Piazza della Repubblica – set fra Termini.

Repubblica blev anlagt i årene efter 1870, hvor Rom blev indlemmet i det samlede Italien. Oprindeligt hed pladsen Piazza Esedra med henvisning til de gamle termiske bade, som lå her. Navnet blev ændret i forbindelse med OL i Rom i 1960.

LÆS OM ROMS STØRSTE: Trevifontænen på Piazza di Trevi

Følg Viale Luigi Einaudi fra Termini og gå ned mod pladsen. Her ser du Basilica Santa Maria degli Angeli på din højre side. Kirken er bygget ind i et antikt badeanlæg. Det enorme kirkerum er næsten 100 meter lang. Kirken der er dedikeret til kristne martyrer, er skabt ved hjælp af den kendte arkitekt og billedhugger Michelangelo Buonarroti.

Den beskedne facade med de to store bronzedøre fra 2006

Prøv at se lige frem mod fontænen når du kommer ud af kirken. Bag den ser du Via Nazionale, en af Roms mest centrale veje og længst væk i horisonten kan du se Emanuele-monumentet på Piazza Venezia  – et flot syn.

Bemærk også de 2 overdådige bygninger lige for enden af Piazza Repubblica, som du kan se på billedet herunder. I bygningen til venstre ligger det eksklusive og 5-stjernede Hotel Boscolo Exedra Roma.

Via Nazionale – set fra Piazza della Repubblica

Rutellis fontæne

Fontænen midt på pladsen hedder Fontana delle Naiadi og blev produceret af arkitekten Mario Rutelli i 1901. Han er faktisk oldefar til Francesco Rutelli, der senere blev borgmester i Rom. Den forestiller Glacius, symbolet på menneskets regeren over naturens kræfter, omgivet af 4 badenymfer, der symboliserer søerne, floderne, oceanerne og grundvandet.

Pas på trafikken hvis du bevæger dig over til fontænen.

Basilicaen i baggrunden med fontænen i centrum for rundkørslen
Helt tæt på en af de 4 nymfer med kirken i baggrunden

Fra Piazza della Repubblica kan du tage metroen videre rundt i byen. Stationen her er en del af den røde linie A.

Fontænen åbnede igen i august 2019 efter at have været lukket i næsten et år. Årsagen var, at vandet var begyndt at sive ned på metrostationen nedenunder.

Tag en slapper – se Rom fra en bus

Big Bus Rome er en glimrende idé, hvis du vil se se byen fra en bus. Mange foretrækker at gøre det den første eller anden dag i byen og så derfra vælge, hvad man vil se nærmere på de næste dage.

Selvom jeg har været i Rom mange gange, kan jeg stadig finde på at tage busserne, for jeg oplever altid noget nyt på rundturen samt at jeg får den bonus, at jeg hviler benene. Og så kan du hoppe af og op på busserne, som det passer dig inden for den tid billetten gælder.

(Reklamelink – hvis du klikker på linket og køber din billet her, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her >>

Få input til din ferie – køb mine e-bøger om Rom >>

Har du husket transfer fra lufthavnen i Rom ?

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.