Cucina di Langvang | Det Italienske køkken

Smagsfulde italienske frikadeller

Der er masser af smag og krydderier i Signora Marcella’s frikadeller. Denne opskrift stammer fra regionen Abruzzo, der ligger øst for Rom. Det er bare med at komme igang. Du kan med fordel læse hele guiden, inden du starter.

Det skal du bruge

500 gram hakket svine- og kalvekød
3 kogte mosede kartofler
3 fede finthakkede hvidløg
5 spsk. friskrevet parmesan (Grana Padano fra Ambrosi)
5 spsk. friskrevet pecorini romano (Formaggi fra Zanetti)
5 skiver grofthakket parmaskinke (Prosciutto di Parma)
1 håndfuld finthakket bredbladet persille
5 friske finthakkede salvieblade
5 blade (1 tsk.) finthakket frisk mynte
Saften fra en halv citron
½ tsk. revet muskatnød
2-3 æg
Salt og peber
Olivenolie til stegning

Sådan gør du

Start med at koge de tre kartofler.

Klargør imens de øvrige ingredienser og kom den i en gryde. Til denne ret er der anvendt røremaskine.

Placerer herefter farsen i et køleskab i en time.

Opvarm en pande med olie og form frikadellernes størrelse efter ønske. Steg dem gyldne og sprøde. Vi fik 20 stk. ud af denne portion ved at bruge en ske.

Frikadellerne er perfekte i fx. en tomatsauce med pasta. De kan fint spises både varme og kolde.

Opskriften er stærkt inspireret fra den fremragende bog “Guldgaflerne” af Hanne Birgitte & Anders Grøndahl, der er fyldt med lækre opskrifter fra det italienske køkken.

Har du husket vinen ?

Det er vigtigt med god italiensk vin til de italienske retter, for at opleve den helt rette stemning. Derfor har jeg indgået en aftale med “Vin Til Kostpris”, der har et stort udvalg af netop italiensk vin. Klik herunder og læs mere. Hvis du klikker på banneret og køber på hjemmesiden, får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.