Lækker italiensk-inspireret vaniljeis
Så blev det tid til årets første hjemmelavede is her på adressen. Du kan læse min favoritopskrift til vaniljeis herunder. Hertil kan du så evt. tilsætte, hvad du ønsker. Den rækker til 6 portioner.
Det skal du bruge:
3½ dl. mælk
4 dl. piskefløde
kornene fra 1 vaniljestang
6 æggeblommer
2 dl. sukker
Sådan gør du:
1. Kog mælk, piskefløde, vaniljekorn op. Kom evt. hele vaniljestangen i for at få det hele med.
2. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Hæld mælk- og flødemassen i og hæld alt tilbage i gryden.
3. Varm op til ca. 85 grader under omrøring. Det må ikke koge, så skiller æggene. Tag af varmen.
4. Hæld massen op i en skål. Lad blandingen køle af. Si derefter gennem en finmasket sigte. Dæk med film og bevar i køleskabet til næste dag.
5. Frys isen i en ismaskine efter maskinens anvisninger. Velbekomme.
Skal du til Rom ? Læs om Palazzo del Freddo, et rigtig godt sted at spise is i byen.