|

DISaronno

Amaretto – di Saronno

Den verdenskendte italienske likør stammer helt tilbage fra 1525. Saronno er kommune i Varese-provinsen i Lombardiet, nordvest for Milano.

Amaretto er en mandellikør, lavet af abrikos. Amaretto kan bruges i mange drinks og retter, blandet andet i den populære italienske kage tiramisu.

Historien

I 1525 blev kunstneren Bernardino Luini bestilt til at male 2 freskoer i “Madonna dei Miracoli” i Saronno. Han var iøvrigt elev af den endnu mere kendte Leonardo da Vinci.

Til at skildre madonnaen valgt han en lokal, smuk krovært. Som et tegn på hendes taknemmelighed forærede hun ham en flaske likør. Sådan starter historien om DISARONNO. På baggrund af en simpel gestus som venlighed. Hendes opskrift er dermed gået i arv fra generationer, og fremstår i dag ud fra den originale opskrift tilbage fra 1525.

Læs mere

Officielle hjemmeside
http://www.disaronno.com/

Læs mere om kirken her
http://www.santuariodisaronno.it/

Lyst til flere lækkerier?

Hvis du som jeg er fan af lækkerier fra støvlelandet, vil jeg gerne slå et slag for Det Italienske Køkken, som jeg har indgået en aftale med. De har nemlig et stort udvalg af italienske lækkerier som fx. olier, vin og pasta. Klik herunder og læs mere. Hvis du klikker på banneret og køber på hjemmesiden, får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.