Cucina di Langvang | La dolce vita

Lækker italiensk-inspireret vaniljeis

Så blev det tid til årets første hjemmelavede is her på adressen. Du kan læse min favoritopskrift til vaniljeis herunder. Hertil kan du så evt. tilsætte, hvad du ønsker. Den rækker til 6 portioner.

Det skal du bruge:

3½ dl. mælk
4 dl. piskefløde
kornene fra 1 vaniljestang
6 æggeblommer
2 dl. sukker

Sådan gør du:

1. Kog mælk, piskefløde, vaniljekorn op. Kom evt. hele vaniljestangen i for at få det hele med.

2. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Hæld mælk- og flødemassen i og hæld alt tilbage i gryden.

3. Varm op til ca. 85 grader under omrøring. Det må ikke koge, så skiller æggene. Tag af varmen.

4. Hæld massen op i en skål. Lad blandingen køle af. Si derefter gennem en finmasket sigte. Dæk med film og bevar i køleskabet til næste dag.

5. Frys isen i en ismaskine efter maskinens anvisninger. Velbekomme.

Skal du til Rom ? Læs om Palazzo del Freddo, et rigtig godt sted at spise is i byen.

Lyst til flere lækkerier ?

Hvis du som jeg er fan af lækkerier fra støvlelandet, vil jeg gerne slå et slag for Det Italienske Køkken, som jeg har indgået en aftale med. De har nemlig et stort udvalg af italienske lækkerier som fx. olier, vin og pasta. Klik herunder og læs mere. Hvis du klikker på banneret og køber på hjemmesiden, får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.