Lækker italiensk-inspireret vaniljeis

Så blev det tid til årets første hjemmelavede is her på adressen. Du kan læse min favoritopskrift til vaniljeis herunder. Hertil kan du så evt. tilsætte, hvad du ønsker.

Det skal du bruge til 6-8 portioner;
3½ dl. mælk
4 dl. piskefløde
kornene fra 1 vaniljestang
6 æggeblommer
2 dl. sukker

Sådan gør du;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Kog mælk, piskefløde, vaniljekorn op. Kom evt. hele vaniljestangen i for at få det hele med.

2. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Hæld mælk- og flødemassen i og hæld alt tilbage i gryden.

3. Varm op til ca. 85 grader under omrøring. Det må ikke koge, så skiller æggene. Tag af varmen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Hæld massen op i en skål. Lad blandingen køle af. Si derefter gennem en finmasket sigte. Dæk med film og bevar i køleskabet til næste dag.

5. Frys isen i en ismaskine efter maskinens anvisninger. Velbekomme.

Skal du til Rom ? Læs om Palazzo del Freddo, et rigtig godt sted at spise is i byen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.