Guide til fodbold i Rom med Roma og Lazio

Agurketiden er igang – tilbageblik på Serie A 2012/2013

Den bedste række i fodbold, serie A sluttede i søndags. Det er dermed tid til at lave status.

Stort udvalg – køb din italienske spillertrøje hos Unisport >>

Mester: Juventus

Juventus slutter som mester med 87 point. Det er 3 point mere end sidste sæson hvor de også blev mester. Klubben fra Torino er dermed sikret plads i næste sæsons Champions League sammen med Napoli, der slutter på 2. pladsen i serie A.

AC Milan tager med en sidste øjebliksafgørelse 3. pladsen der giver kvalifikation til Champions League. Den direkte plads i Europa League går til Fiorentina mens Udinese skal ud i kvalifikation for at kvalificere sig til denne turnering.

De 2 hovedstadskubber Roma og Lazio slutter lige uden for pladserne i de europæiske turneringer. Til gengæld mødes de 2 klubber i en dramatisk pokalfinale på søndag 26. maj. Her danner det Olympiske Stadion rammer, hvor det skal afgøres hvilken af de 2 hold, der kvalificerer sig til europæisk fodbold den vej.

Stadio Olimpico i Rom

Farvel til Palermo

I bunden må 3 hold forlade serie A. Det drejer sig om Palermo fra Sicilien. Palermo er hovedbyen på øen, der også har Catania i serie A. Siena er det andet hold der må forlade serie A, mens sidste hold er Pescara, der dermed kun fik en enkelt sæson i den bedste række.

Serie B
Fra den næstbedste række rykker 3 hold op i serie A fra næste sæson. Sassuolo, der ligger ved Modena mellem Parma og Bologna vandt serie B og rykker direkte op. Preben Elkjærs gamle klub Hellas Verona er også tilbage i serie A. Dermed er Verona repræsenteret med 2 hold næste sæson, da Chievo allerede er at finde her. Sidste plads i serie A skal udkæmpes mellem 4 hold, Livorno, Empoli, Novara eller Brescia.

Agurketiden = sæsonen for spekulationer
Afslutningen på sæsonen er lig starten på agurketiden – tiden hvor spekulationerne uden for banen får frit spil. Hvilke spillere skifter klub ? Hvem skal træne hvem osv. i næste sæson.

Corriere dello Sport, en af de store italienske sportsaviser skriver således i dag tirsdag at Napolis træner Mazzarri i næste sæson skal til Inter. Benitez skifter fra Chelsea til Napoli og endelig skal Milans træner Allegri til Rom for at overtage ansvaret for AS Roma….

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.