Guide til fodbold i Rom med Roma og Lazio

Agurketiden er igang – tilbageblik på Serie A 2012/2013

Den bedste række i fodbold, serie A sluttede i søndags. Det er dermed tid til at lave status.

Stort udvalg – køb din italienske spillertrøje hos Unisport >>

Mester: Juventus

Juventus slutter som mester med 87 point. Det er 3 point mere end sidste sæson hvor de også blev mester. Klubben fra Torino er dermed sikret plads i næste sæsons Champions League sammen med Napoli, der slutter på 2. pladsen i serie A.

AC Milan tager med en sidste øjebliksafgørelse 3. pladsen der giver kvalifikation til Champions League. Den direkte plads i Europa League går til Fiorentina mens Udinese skal ud i kvalifikation for at kvalificere sig til denne turnering.

De 2 hovedstadskubber Roma og Lazio slutter lige uden for pladserne i de europæiske turneringer. Til gengæld mødes de 2 klubber i en dramatisk pokalfinale på søndag 26. maj. Her danner det Olympiske Stadion rammer, hvor det skal afgøres hvilken af de 2 hold, der kvalificerer sig til europæisk fodbold den vej.

Stadio Olimpico i Rom

Farvel til Palermo

I bunden må 3 hold forlade serie A. Det drejer sig om Palermo fra Sicilien. Palermo er hovedbyen på øen, der også har Catania i serie A. Siena er det andet hold der må forlade serie A, mens sidste hold er Pescara, der dermed kun fik en enkelt sæson i den bedste række.

Serie B
Fra den næstbedste række rykker 3 hold op i serie A fra næste sæson. Sassuolo, der ligger ved Modena mellem Parma og Bologna vandt serie B og rykker direkte op. Preben Elkjærs gamle klub Hellas Verona er også tilbage i serie A. Dermed er Verona repræsenteret med 2 hold næste sæson, da Chievo allerede er at finde her. Sidste plads i serie A skal udkæmpes mellem 4 hold, Livorno, Empoli, Novara eller Brescia.

Agurketiden = sæsonen for spekulationer
Afslutningen på sæsonen er lig starten på agurketiden – tiden hvor spekulationerne uden for banen får frit spil. Hvilke spillere skifter klub ? Hvem skal træne hvem osv. i næste sæson.

Corriere dello Sport, en af de store italienske sportsaviser skriver således i dag tirsdag at Napolis træner Mazzarri i næste sæson skal til Inter. Benitez skifter fra Chelsea til Napoli og endelig skal Milans træner Allegri til Rom for at overtage ansvaret for AS Roma….

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.