Spaghetti Amatriciana

 

Amatriciana har i mange år været en klassisk ret i det romerske køkken. Oprindeligt stammer retten faktisk fra byen Amatrice, der ligger i den nordlige af regionen Lazio, hvor Rom er hovedby. Retten findes i dag i flere varianter.

Vi brugte disse varer:

400g økologisk fuldskornspasta (spaghetti)
100g pancetta fra den lokale slagter
400g hakkede dåsetomater
100g revet pecorino
Sort peber
1 lille frisk chili (medium stærk)
Olivenolie
1½ dl. hvidvin

Sådan gør du:

  1. Skær pancettaen i tern og svits dem på en pande med lidt olivenolie. Tilsæt chili.
  2. Retten svitses i nogle minutter til fedtet på pancettaen er klar i farven. Herefter dampes retten af med vinen.
  3. Kog vandet til pastaen og lad den koge til den er al dente. Tilsæt evt. salt eller olie i vandet.
  4. Mens vandet koges, blandes dåsetomaterne med pancettaen på panden og varmes til den har den rette konsistens.
  5. Når pastaen er kogt vendes det i retten.
  6. Kværn peber over retten og slut med at drysse godt med pecorino over den, umiddelbart inden servering.

SE VORES ANDRE OPSKRIFTER HER: CUCINA di LANGVANG

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.