Palazzo del Freddo ligger på Via Principe Eugenio 65. Syd for Stazione Termini, mellem Piazza Vittorio Emanuele og Porta Maggiore. Se billeder nederst i denne artikel.

Motiv fra butikken
Motiv fra butikken

Der er kø ved disken i Palazzo del Freddo. “Det kolde Palads”, som den betyder på dansk. Du skal dog først til kassen i højre side af butikken. Her træffer du dit isvalg, betaler, får din bon og stiller dig så i køen ved isdisken indtil det bliver din tur.

Butikken har ligget her siden 1928, men historien går længere tilbage, da den har ligget andre steder i byen. Faktisk helt tilbage til 1880 da Giacomo Fassi fra Piemonte og hans kone Giuseppina fra Sicilien startede et selskab som deres søn senere første videre. I dag er Andrea Fassi, femte generation i Fassi-dynastiet i spidsen for selskabet, der også har bragt isen uden for den italienske grænse.

PRØV OGSÅ: Isbaren Giolitti tæt ved Piazza Colonna

Der er lidt banegårdsstemning og ventesal over Palazzo del Freddo. Det er et stort sted med hvælvinger, der gør at der kan være meget støj, når der er mange mennesker.

Butikken er fyldt med motiver på vægge og gamle produktionsapparater, der fortæller historien tilbage fra 1880.

SPIS IS I PRATI: Mos Gelateria på Via Cola di Rienzo

Vi anbefaler bestemt et besøg hos Palazzo del Freddo. Også selvom isbutikken ikke ligger i et område, hvor du ikke lige kommer forbi på vej til den næste seværdighed. Det kan så være en anledning til at komme ud og køre en lille tur i sporvogn.

DEN OFFICIELLE SIDE: Palazzo del Freddo


Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.