Stadio Olimpico i Rom
|

Guide til fodbold i Rom med Lazio og Roma

(FOTO: Fra Roma-kamp på Olimpico i Rom)

Har du overvejet at se en fodboldkamp på din tur til Rom ?. Her kan du læse om at købe billet til Roma og Lazios hjemmekampe på Stadio Olimpico.

Begge klubber spiller indtil videre på Det Olympiske Stadion, kaldet Stadio Olimpico. Stadion ligger i det nordvestlige Rom på Viale dello Stadio Olimpico, Foro Italico-området.

Jeg vil anbefale dig at læse hele artiklen, da meget af det gælder begge klubber, da de som nævnt deler stadion.

AS ROMA

Mit bedste råd er altid at have købt billetten, inden du bevæger dig ud til stadion. Det giver ro, at billetten er i hus og at du ikke skal tænke på den del ude ved stadion.

Til Romas kampe kommer der typiske 30-50.000 tilskuere, så det er en del mere end til en superligakamp i Danmark. Så kan du i stedet bruge din energi på at opleve stemningen. Uden for stadion er der masser af salgsboder med mad og alverdens trøjer, halstørklæder osv.

Billetter til Romas kampe bliver normalt sat til salg 3-4 uger inden kampen. Billetterne varierer meget i pris fra kamp til kamp, fra 25 – 100 euro. Priserne varierer alt efter om Roma spiller mod et af topholdene eller et af bundholdene.

Du kan købe billetten på AS Romas egen hjemmeside. Den bliver sendt i en pdf-fil til din mail. Du skriver billetten ud og medbringer den til kampen.

Hvis du har spørgsmål omkring billetkøb kan du ringe til klubben billetkontor eller sende en mail. De svarer også på engelsk.

Email: abbonamenti@asroma.it
Phone: +39 (0)68 938 6000

Hvis du er i Rom kan du købe billetten i en af de 12 officielle AS Romas Stores:

Via del Corso 25/27
Piazza Colonna 360
Centro Commerciale “ROMA EST”
Viale della Primavera 23
Via Arenula 82
Viale Marconi 271
Via Tuscolana 1424
Via di Portonaccio 68
Centro Commerciale “DIMA”
Centro Commerciale “La Romanina”
Valmontone Outlet
CC Euroma2

Butikken i Via del Corso er åbnet i 2016. Det er en kæmpe shop i 3 etager med et Roma-museum i kælderen.

Du kan godt købe billet i Foro Italico-billethuset på kampdagen, men så anbefaler klubben, at du møder op i nogle timer inden kampstart for at være sikker på at få billet.

Du skal medbringe ID for at købe billet. Som turist kan du benytte dit pas. Hvis du køber for flere, skal du også have deres ID for at købe billet til dem.

Hvis du køber billetter af andre kanaler online, så skal du være opmærksom på, at de som oftest er meget dyrere. Der har også været historier med folk, der aldrig har modtaget deres billetter, så køb dine billetter med omtanke.

Roma bygger nyt

Roma er langt med planerne om et nyt stadion “Stadio della Roma” som skal bygges i Tor di Valle, i den sydvestlige del af byen, med plads til 52.500 tilskuere. Opførelsen er inspireret af Colosseum. I området skal der også være butikker, restauranter og barer. Hertil en Roma Superstore og Roma Hall Of Fame.

STADIO DELLA ROMA: Læs mere på den officielle side her

Den slags byggerier har med at tage tid, så det bliver spændende at se hvornår Roma spiller sin første kamp på Stadio della Roma. Det forventes, at Lazio fortsætter med at spille på Stadio Olimpico.

TIL FODBOLD MED INTER ELLER MILAN ? Klik her og læs om San Siro i Milano

SS LAZIO

Når du er i Rom, kan du købe billetten i klubbens officielle fanbutik, “Lazio style 1900“, der ligger i Via Guglielmo Calderini 66c. Her er åben mandag fra 16.00 – 20.00. Fra tirsdag til lørdag er butikken åben fra kl. 10.00 – 13.30 og 14.30 – 20.00. På kampdage er der også åben om søndagen.

Alternativt ligger der også en “Lazio style 1900” i Viale Bramante 19, Parco Leonardo i Fiumicino. Butikken har åben alle dage fra 10.00 – 20.00.

Du kan også købe billetten på SS Lazios egen hjemmeside.

STADIO OLIMPICO

KORT OVER OLIMPICO: Her kan du se hvor du skal sidde

En af de mange indgange til Stadio Olimpico

Olimpicos historie

Stadio Olimpico har en gloværdig historie. OL 1960. VM-finalen i 1990. Fire europæiske klubfinaler, herunder Champions League finalen i 2009 er blot nogle af højdepunkterne.

AS Roma spillede sin første kamp på Olimpico den 31. maj 1953 – kampen mod Spal endte 0-0. 2 uger tidligere blev Olimpico officielt indviet med en landskamp mellem Italien og Ungarn.

Samme år sluttede cykelløbet Giro d’Italia-etapen Napoli – Roma også på Stadio Olimpico.

Det var først op til VM 1990, at der kom tag på stadion. Under restaureringen af stadion spillede Lazio og Roma sæsonen 1989/90 på Stadio Flaminio, som i dag får lov at stå faldefærdigt hen – der tyder dog på at komme til at ske noget i fremtiden.

Romas mest inkarnerede fans holder til på Curva Sud og Lazios holder til på Curva Nord. Det er utænkeligt at se en fan fra den ene klub på den andens curva.

Info-tavle på Stadio Olimpico – Roma vinder over Udinese

SÅDAN KOMMER DU TIL STADIO OLIMPICO

Den nærmeste metro-station er linie A, Ottaviano-stationen. Herfra kan du tage bus nummer 32 det meste af vejen. Hvis du vælger at gå, tager det omkring en halv time at gå til stadion.

Piazza Mancini er den nærmeste busholdeplads, hvor flere busser fra centrum har sidste stop.

Jeg har i flere år kørt med bus nummer 910 fra Termini/Piazza Repubblica, der ender på Piazza Mancini.

Sporvogn nummer 2 stopper også ved Piazza Mancini.

Mit bedste råd om transporten til stadion – sørg for at være i god tid. Trafikken bliver mere og mere tæt og hektisk, jo tættere vi kommer på kampstart.

Lad endvidere være med at planlægge noget lige efter kampen. Det er svært at sige, hvor lang tid det tager at komme fra stadion, hvor det hele kan opleves kaotisk i et hav af mennesker, busser, biler og knallerter, der kører ind mellem menneskemængderne. Især når vejen over Tiberen skal passeres. Men følg blot trafikken og tag det stille og roligt, så er der ingen problemer i det.

Er du fan af Roma, Lazio eller en anden Italiensk klub ?

Webshoppen Unisport har et stort udvalg af Italienske fodboldtrøjer. Virksomheden har været på markedet siden 1985 og har Skandinaviens største online fodboldshop. Jeg har lavet en affialiate-aftale med Unisport. Aftalen gør, at jeg får en provision, hvis du foretager et køb hos Unisport via linket i denne artikel. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via linket.

Rigtig god kamp !

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.