|

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca er en klassisk ret fra det romerske køkken. Saltimbocca betyder “hopper i munden” og det gør den smagfulde ret virkelig. Til denne ret spiste vi ovnstegte kartoffelbåde samt en bønnesalat, som du finder opskriften på længere nede i artiklen. Men lad os komme i gang. Denne ingrediensliste rækker til 4 portioner.

Det skal du bruge

500 gram kalveinderlår i ½ cm. tykke skiver – naturligvis købt hos min lokale slagter.
150 gram Parmaskinke
Friske salvieblade
2 dl. tør marsala
Salt og peber
Tandstikker

Den færdige Saltimbocca overhældt med marsala fra panden

Sådan gør du

Dæk kødet med film og bank det ud i ca. 2-5 mm. tykkelse. Brug fx. en kødhammer eller en køkkenrulle.

Krydr herefter med salt og peber. Du kan evt. vælge at dele kødstykkerne i mindre stykker. Læg så salvieblade og parmaskinke oven på kødet. Fastgør til sidst kødstykkerne med en tandstik.

Steg først kødet 1 minut på skinkesiden. Vend herefter og steg kødsiden 2-3 minutter. Efter stegning placeres kødet på et fad eller lign.

Hæld 2 dl. marsala på panden til stegefedtet og lad det koge indtil halvdelen er tilbage. Hæld til sidst indholdet over Saltimboccaen på fadet.

I denne opskrift har vi brugt marsala. Andre bruger hvidvin og andre blander de to.

Den færdige ret på tallerkenen – velbekomme

Det kan du spise til Saltimbocca

Som du kan se på billederne valgte vi at spise ovnbagte kartoffelbåde samt en stærk italiensk-inspireret bønnesalat med pesto og mozzarella til retten. Bønnesalaten herunder passer fint til 4 portioner.

Ingrediensliste til salaten:

400 gram grønne bønner
150 gram edamamebønner
150 gram mini mozzarella fra Galbani
3 spsk. pesto – link til hvor jeg viser, hvordan du selv kan lave den.
1 god håndfuld græskarkerner
1 stort rødløg
1/2 dl. æbleeddike ( Aceto di mele fra Monari Federzoni)
2 spsk. honning
Salt og peber

Sådan gør du:

Start med at skære rødløget i tynde skiver og kom dem i en lage bestående af eddiken, honningen samt salt og peber. Bland det godt sammen og lad det herefter trække, mens du laver resten.

Blancher bønnerne og edemamebønnerne i saltet vand. De køles herefter af under den kolde hane og duppes fri for vand.

Rist græskarkernerne gyldne på en varm pande uden fedtstof og krydr med salt.

Vend grønne bønner og edamamebønner med pesto og anret i en skål eller fad. Fordel mini mozzarella og de syltede løg på salaten og drys til sidst græskarkernerne over.

Lækker italiensk-inspireret bønnesalat

Har du husket vinen ?

Det er altså en rigtig god idé med en lækker italiensk vin til Saltimbocca – det hører sig bare til. Derfor har jeg indgået en aftale med “Jysk Vin”, der har et stort udvalg af netop italiensk vin. Klik herunder og læs mere. Hvis du klikker på banneret og køber på hjemmesiden, får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen.


Få endnu mere italiensk mad – få mit nyhedsbrev

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.