Om regionen
Toscana ligger i den centrale del af Italien ud mod det Liguriske Hav. I syd grænser regionen mod Lazio og Umbrien. Mod øst ligger Marche og mod nord Emilia Romagna og Ligurien.

Hovedstaden
Hovedstaden i Toscana er Firenze med ca. 370.000 indbyggere. Byen ligger centralt i Toscana ved motorvej A1 Autostrada del Sole, der forbinder byen med Bologna i nord og Rom i syd. Arno-floden løber igennem byen. Byen er rig på kunst og har en lang række muséer og kunstgallerier. Uffizi-gallerierne er verdensberømte.

Byer i Toscana


Chianti-området ligger i det bølgende landskab mellem Firenze og Siena, hvor der er rig mulighed for at besøge vingårde. Her ligger også middelalderbyen San Gimignano, der er mest kendt for sine tårne, der er meget synlige i landskabet.

Volterra er en anden interessant middelalderby i området. Byen ligger på en top, ca. 550 m over havet. Byen er kendt for sit alabastarbejde.

Motiv: Gade i Volterrra
Motiv: Gade i Volterrra


Siena
er kendt for sin store plads, Il Campo og sit årlige hestevæddeløb, “Il Palio”, der netop foregår på Il Campo. Byen er også kendt for verdens ældste bank.

Mod vest ligger Pisa, med det Skæve Tårn. Byen ligger ved Arno-flodens udløb. På Piazza dei Miracoli, hvor tårnet ligger, finder du også den hvide katedral og dåbskapellet.

Syd for Pisa finder du havnebyen Livorno, hvis historie er tæt knyttet til den italienske flåde.

Nord for Pisa finder du hyggelige Lucca, som er komponisten Giacomo Puccinis hjemby. Den smukke ovale plads Piazza Anfiteatro og tårnet Torre Guinigi – byens vartegn er andre holdepunkter i byen.

Motiv: Hustage i Lucca
Motiv: Hustage i Lucca


Mere viden
Du kan læse mere om regionen, ved at klikke på den officielle hjemmeside her.

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.