| | | |

Roms borgmester bliver kommissær for Jubelåret 2025

Roms centrum-venstre borgmester Roberto Gualtieri blev i foråret 2022 udnævnt til kommissær for Vatikanets jubilæumsår 2025 i den italienske hovedstad. Gualtieri overtog borgmesterposten efter Virginia Raggi i oktober 2021.

Den meget forventede udnævnelse blev annonceret efter et møde i det italienske kabinet og premierminister Mario Draghi i mandags, rapporterer det italienske nyhedsbureau ANSA. Borgmesteren kommer dermed i spidsen for den katolske kirkes Jubilee 2025.

I valgkampen i efteråret gjorde Gualtieri en dyd ud af at forberedelserne til Jubelåret 2025 vil være en vigtig forløber for Roms kandidatur til EXPO 2030.

Traditionelt resulterer et Jubelår i en stor tilstrømning af besøgende til Rom, hvilket resulterer i behovet for, at byen, den katolske kirke og hele Lazio-regionen samler ressourcer, med prioriteter, herunder sundhed, transport, sikkerhed, civilbeskyttelse, turisme og gæstfrihed.

Kommentatorer har antydet, at infrastrukturen og tjenesterne, der er på plads forud for jubilæumsåret 2025, kan vise sig at være afgørende for at hjælpe Rom med at vinde sit bud på at være vært for Expo 2030.

Hvad er jubilæumsåret?

Vatikanets Jubelår finder sted hvert 25. år og er et “særligt nådeår, hvor kirken tilbyder de troende muligheden for at opnå en plenums aflad”, ifølge Vatican News. Dermed var det seneste regulære Jubelår i 2000. 20-25 millioner pilgrimme siges at have været i Rom i løbet af Jubelåret 2000.

Den siddende pave har mulighed for at lave et ekstraordinært Jubelår, som var tilfældet i 2015. Det startede den 8. december 2015 og sluttede den 20. november 2016.

Paven markerer begivenheden ved at åbne de hellige døre ved Peterskirken samt de andre pavelige basilikaer i S. Giovanni in Laterano, S. Paolo fuori le Mura og S. Maria Maggiore. Billedet øverst i denne artikel er fra den “hellige dør” i Santa Maria Maggiore i Jubelåret 2015-2016.

Traditionelt begynder jubilæet lige før jul og slutter på helligtrekonger det følgende år, ifølge Vatican News, hvor dørene forbliver åbne indtil slutningen af ​​det hellige år.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Flere tips til din ferie i Rom – køb mine e-bøger her

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.