|

Serie A 2021/22 er i gang – få overblikket her

KÆMPE OPTAKT TIL SERIE A – SÆSONEN 2022 – 2023

Først en revolution fra den kommende sæson 2021/2022. Hver rundes 10 kampe spilles på ti forskellige tidspunkter af hensyn til TV. Vi kender det allerede fra Superligaen i Danmark og nu er det også nået til støvlelandet.

Kampene afvikles over tre dage. Lørdag til mandag. Lørdag spilles kl. 14.30, 16.30, 18.30 og kl. 20.45. Søndag spilles på samme fire tidspunkter suppleret med frokostkampen kl. 12.30. Mandag aften kl. 20.45 spilles rundens sidste kamp.

Køb din italienske klubtrøje hos Unisport

Fan af italiensk fodbold ? Køb din favorittrøje hos Unisport og vær klar til den nye sæson. Når du handler via linket til Unisport får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen til gavn for dig, der læser med, tak.

Første runde sparkes dog i gang lørdag aften kl. 18.30 med to kampe. Verona – Sassuolo og Inter – Genoa. Samme aften følger to opgør kl. 20.45. Det er Empoli – Lazio og Torino – Atalanta.

Klubberne har fra sæsonstarten lov til at lukke 50% af tilskuerkapaciteten ind til kampene. 12 klubber starter med ny mand på trænerposten. TV2 har købt rettighederne til den kommende sæson, der starter lørdag den 21. august 2021.

Her følger et overblik med de vigtigste nyheder i de 20 klubber i den bedste italienske fodboldrække forud for sæsonen 2021-2022. Transfervinduet lukker den 2. september 2021.

Atalanta

Træner: Gian Piero Gasperini (2016-)

Atalanta Bergamasca Calcio er uden tvivl den største og mest positive overraskelse i italiensk fodbold i de seneste år. Den lille klub har placeret sig i toppen og presser de traditionelle topklubber i støvlelandet. Det er en god historie og den bliver endnu bedre af, at holdet under Gasperini virkelig spiller ud over stepperne og scorer masser af mål. Det dokumenteres af de seneste tre sæsoner, hvor klubben er blevet nummer tre og hvert år har scoret flest mål af alle hold i Serie A.

På målmandsposten har Atalanta sendt sin førstekeeper Pierluigi Gollini til Tottenham på en lejeaftale for den kommende sæson. Som erstatning har man hentet argentinske Juan Musso i Udinese. Cristian Romero er skiftet til Tottenham. Den anden vej er hentet Giuseppe Pezzella hos nedrykkerne Parma på en lejeaftale.

Joakim Mæhle er klar til sin første hele sæson i Serie A efter 20 kampe i forrige sæson. Det bliver yderst interessant at se, om den danske landsholdsspiller kan fortsætte de gode takter i den kommende sæson.

Atalanta spiller på Gewiss Stadium med plads til 24.000 tilskuere. Stadion er blevet renoveret gennem de seneste år og er dermed et af de absolut nyeste i Serie A.

Seneste fem års placeringer: 3, 3, 3, 7, 4.

Fan af italiensk fodbold ? Køb din favorittrøje hos Unisport og vær klar til den nye sæson. Når du handler via linket til Unisport får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen til gavn for dig, der læser med, tak.

Bologna

Træner: Sinisa Mihajlovic (2019-)

Bologna har hentet Kevin Bonifazi hos SPAL til forsvaret. Han var i sidste sæson på en lejeaftale hos Udinese. Østrigske Marco Arnautovic er hentet i kinesisk fodbold til angrebet. Han kendes nok bedst fra flere sæsoner hos Stoke og West Ham.

Andreas Skov Olsen skal i gang med sin tredje sæson hos Bologna og jeg håber, at det bliver sæsonen hvor han for alvor griber chancen og får sit gennembrud under Mihajlovic’ vinger. Den tidligere FC København angriber Federico Santander er også fortsat i klubben.

Seneste fem års placeringer: 12, 12, 10, 15, 15.

Fan af Bologna og Andreas Skov Olsen ? Køb den nye Bologna-trøje hos Unisport og vær klar til den nye sæson. Når du handler via linket til Unisport får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen til gavn for dig, der læser med, tak.

Cagliari

Træner: Leonardo Semplici (2021-)

Efter 6 år i SPAL blev Semplici fyret i februar efter en række dårlige resultater. To uger senere blev han hentet til Sardinien.

Kevin Strootman styrker midtbanen hos øboerne med sit skifte fra Genoa. Den tidligere Roma-spiller får uden tvivl en central rolle som sommerens vigtigste tilgang.

Seneste fem års placeringer: 16, 14, 15, 16, 11.

Empoli

Træner: Aurelio Andreazzoli (ny)

Andreazzoli har erstattet Dionisi på trænerbænken hos oprykkerne. Dionisi er rykket til Sassuolo og Andreazzoli er tilbage i Empoli, hvor han tidligere er rykket op med klubben. Den mangeårige Roma-assisttræner har fået en 1-års kontrakt med toscanerne.

Empoli vandt Serie B i sidste sæson og er dermed tilbage i den bedste italienske række efter to år i den næstbedste række.

Vicario er hentet i Cagliari til målmandsposten. Man har også styrket forsvaret med spillere som Stojanovic fra Dinamo Zagreb, Luperto fra Napoli og Marchizza fra Sassuolo. Til slut har man også hentet den tidligere Milan-angriger Cutrone i Wolverhamton.

Seneste fem års placeringer: 1 (Serie B), 7 (Serie B), 18 (Serie A), 1 (Serie B), 18 (Serie A).

Fiorentina

Træner: Vincenzo Italiano (ny)

Første trænerskifte allerede inden sæsonen er startet. Stor kaos i Firenze. Blot 23 dage nåede Gennaro Gattuso at være træner i Fiorentina. Man var uenige om transferstrategien og var derfor enige om at rykke kontrakten i stykker.

Ind har toscanerne i stedet hentet Italiano hos Spezia, der overlevede sin første sæson i Serie A. Det var bestemt ikke populært hos klubbens fans, da Italiano kort forinden havde forlænget sin kontrakt med Spezia. Italiano har fået 2 års kontrakt med mulighed for en tredje sæson. Med de seneste års historik i Firenze-klubben skal Italiano virkelig få rettet op på tingenes tilstand før kan kan forestille sig ham i klubben i blot 1 sæson i første omgang.

Fiorentina har siden 2019 været ejet af den italiensk/amerikanske rigmand Rocco Commisso.

Klubben har forholdt sig passivt i transfervinduet indtil nu. Til angrebet er dog kommet Nico Gonzales fra Stuttgart.

Seneste fem års placeringer: 13, 10, 16, 8, 8.

Genoa

Træner: Ballardini (december 2020)

Cheftræner Davide Ballardini er i gang med sin fjerde periode Genova-klubben og man kan diskuterere, hvor længe denne periode bliver. Måske der blæser mere positive vinde over klubben.

Salvatore Sirigu er skiftet fra Torino efter kontraktudløb og erstatter Perin. Den rutinerede målmand var med på den italienske hold, der blev europamestre i 2021 (2020). Ind er også hentet Hernani og Agudelo til midtbanen mens Lammers og Ekuban styrker angrebet.

Genoa har fortsat rutinerede Masiello, Criscito og Pandev i truppen.

Seneste fem års placeringer: 11, 17, 17, 12, 16.

Fan af italiensk fodbold ? Køb din favorittrøje hos Unisport og vær klar til den nye sæson. Når du handler via linket til Unisport får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen til gavn for dig, der læser med, tak.

Inter

Træner: Simone Inzaghi (ny)

Efter to sæsoner er mestertræner Antonio Conte fortid hos Milano-klubben, der betaler Conte omkring 50 millioner kroner for at slutte to år før tid. Det står skidt til med økonomien hos Inter, der skal sparre den kommende sæson. Det starter så med at slippe en dyr træner. Ind kommer Simone Inzaghi, der dermed træder et skridt op i trænerhierakiet efter skiftet fra hovedstadsklubben Lazio.

Inter har solgt sin topscorer fra de sidste to sæsoner Lukaku til Chelsea. Hakimi er sendt til Paris SG efter blot en sæson hos Milano-klubben – to af de helt store profiler i sidste sæson. Ind er hentet angriberen Dzeko i Roma. Til midtbanen er hentet Calhanoglu i Milan og Dumfries hos PSV Eindhoven.

Christian Eriksen er fortsat et ubesvaret spørgsmål i Inter.

Seneste fem års placeringer: 1, 2, 4, 4, 7.

Juventus

Træner: Massimiliano Allegri (ny)

Det blev blot til en enkelt sæson for Andrea Pirlo i jobbet som træner for den gamle dame. Efter to års trænerpause er Allegri tilbage hos de detroniserede mestre, der på sidste spilledag sikrede sig fjerdepladsen og dermed plads i Champions League i den kommende sæson.

Juventus har sagt farvel til målmandsikonet Gigi Buffon, der slutter ringen med skiftet til Parma, 26 år efter hans debut for klubben, der spiller i Serie B i den kommende sæson.

Juventus har hentet angriberen Kaio Jorge i Santos. Herudover har klubben også hentet europamesteren Locatelli hos Sassuolo.

Seneste fem års placeringer: 4, 1, 1, 1, 1.

Lazio

Træner: Maurizio Sarri (ny)

Simone Inzaghi har forladt trænerbænken hos bianoceleste efter at have trænet hovedstadsholdet siden april 2016. Inden da var han primavera-træner i klubben, hvor han også havde en lang karriere som spiller. Det må derfor blive mærkeligt for fans af Lazio, at det ikke længere er Filippo Inzaghis lillebror, der styrer fra bænken.

Ind er kommet Maurizio Sarri, der blev mester med Juventus i forrige sæson. Den toscanske træner får dermed ansvaret for den italienske hovedstads blå hold de næste 2 sæsoner.

Hysaj er kommet til fra Napoli og styrker forsvaret. Felipe Anderson er tilbage i Rom efter ophold i West Ham. Fra 2013-2018 spillede han 137 kampe og scorede 25 mål for bianoceleste. Og så et skifte man ikke ser hver dag. Pedro skifter fra Roma til Lazio. Yderst sjældent, at en spiller skifter mellem de to Rom-klubber.

Seneste fem års placeringer: 6, 4, 8, 5, 5.

Milan

Træner: Stefano Pioli (2019-)

Holdets keeper Gianluigi Donnarumma og klubben er ikke blevet enige om en ny kontrakt og Milan må derfor se ham gå uden at få en krone. Han er skiftet til PSG. Som erstatning er kommet Maignan fra Lille.

Sølvvinderne har den anden vej hentet romeren Florenzi fra PSG der således kommer til at blive en del af Milans forsvar i selskab med Simon Kjær. Offensivt er hentet Giroud i Chelsea.

Seneste fem års placeringer: 2, 6, 5, 6, 6.

Fan af Milan og Simon Kjær ? Køb den nye Milan-trøje hos Unisport og vær klar til den nye sæson. Når du handler via linket til Unisport får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen til gavn for dig, der læser med, tak.

Napoli

Træner: Luciano Spalletti (ny)

Toscaneren Spalletti erstatter Gattuso på trænerbænken hos Napoli, der har hjemmebane på Stadio Diego Armando Maradona. San Paolo skiftede navn i forbindelse med Maradonas død, hvor klubben ønskede at ære argentineren.

Napoli glippede fjerdepladsen og dermed deltagelse i Champions League i sidste runde i sidste sæson, da man måttes nøjes med 0-0 hjemme mod Verona, mens Juventus slog Bologna 4-1 på udebane.

Napoli har været passive på sommerens transfermarked så langt. Ingen store betydelige transfers hverken ud eller ind.

Seneste fem års placeringer: 5, 7, 2, 2, 3.

Stadio Olimpico i Rom

Roma

Træner: José Mourinho (ny)

Paolo Fonseca er fortid hos hovedstadsklubben, det i stedet har fået den karismatiske Mourinho i det varme sæde.

Giallorosso har hentet Matias Vina fra Palmeiras. Vina ventes en stor rolle i stedet for Spinazzola, der blev skadet under EM-slutrunden. Midtbanen er suppleret med Zaniolo der er klar igen efter skade. Han kommer til at pynte på midtbanen sammen med Pellegrini. I angrebet er hentet Tammy Abraham hos Chelsea samt Shomurodov hos Genoa. Ny mand i målet hos Roma er Rui Patricio.

Seneste fem års placeringer: 7, 5, 6, 3, 2.

Fan af italiensk fodbold ? Køb din favorittrøje hos Unisport og vær klar til den nye sæson. Når du handler via linket til Unisport får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen til gavn for dig, der læser med, tak.

Salernitana

Træner: Fabrizio Castori (2020-)

Salernitana er sammen med Empoli årets direkte oprykkere til Serie A. Salerno-klubben blev nummer to efter Empoli. Salernitana erstatter meget passende Benevento, der også kommer fra Campania, hvor Napoli er hovedbyen.

Det er 23 år siden sidst klubben var i Serie A. Oprykningen har ikke været uden problemer denne gang. Det skyldes, at Salernitana er ejet af Claudio Lotito, der også ejer Lazio. I støvlelandet må to klubber i den bedste række nemlig ikke have same ejer. Forbundet har dikteret, at der skal findes en anden ejer inden for 6 måneder, ellers tvangsnedrykkes klubben. Indtil da er klubbens aktier lagt i en neutral fond.

Oprykkerne har hentet Strandberg til forsvaret. Til midtbanen er hentet Zortea, Obi og Ruggeri. Helt i front er Simy fra Crotone og Bonazzoli fra Sampdoria nye ansigter.

Seneste fem års placeringer i Serie B: 2, 10, 16, 12, 10

Sampdoria

Træner: Roberto D’Aversa (ny)

Mikkel Damsgaards klub i Genova har erstattet Claudio Ranieri med Roberto D’Aversa, der senest var hos Parma, der rykkede ned i Serie B i fjord.

Sampdoria har indtil nu ikke været involveret i større handler i transfervinduet.

Seneste fem års placeringer: 9, 15, 9, 10, 10.

Fan af Milan og Mikkel Damsgaard ? Køb den nye Samdoria-trøje hos Unisport og vær klar til den nye sæson. Når du handler via linket til Unisport får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen til gavn for dig, der læser med, tak.

Sassuolo

Træner: Alessio Dionisi (ny)

Roberto de Zerbi er fortid hos Sassoulo, der fortsætter trænerkarrieren hos Shaktar Donetsk på en 2-års kontrakt. Ind er kommet Dionisi, der førte Empoli op i Serie A.

Sassuolo har været et vildt spændende bekendtskab siden klubben rykkede op i sæsonen 2013/14, hvor man akurat blev i Serie A med en 17. plads. Siden da har man aldrig kigget sig tilbage og klubben har aldrig været i nedrykningsfare siden da. Klubben bedste placering er en 6. plads i 2015/16.

Klubben har sagt farvel til Locatelli, der var en af de store lyspunkter på det italienske mandskab der vandt EM 2020, sommeren 2021. Han er skiftet til Juventus. Ellers er klubbens startellever stort set intakt så langt i transfervinduet.

Seneste fem års placeringer: 8, 8, 11, 11,12

Spezia

Træner: Thiago Motta (ny)

Succesrige Italiano havde ellers forlænget sin kontrakt til 2023 med mulighed for yderligere 1 år. Men det var blot indtil der var bud fra Fiorentina. I hans første sæson sikrede han klubben fra Ligurien oprykning til Serie A og klubben formåede også at blive i den bedste række med en 15. plads.

Italiano er erstattet med Motta, som ikke fik meget succes i hans første trænerjob i Genoa.

Spezia har styrket holdet med Amian og Nikolau i forsvaret, Kovalenko på midtbanen samt Colley i angrebet.

Seneste fem års placeringer: 15 (serie A), 3 (serie B), 6 (serie B), 10 (serie B), 8 (serie B)

Torino

Træner: Ivan Juric (ny)

Torino har sagt farvel til Davide Nicola, der akkurat redde Torino en ny sæson i Serie A. Ind har man hentet Ivan Juric, der kommer fra to gode sæsoner hos Verona. Juric har fået tre år i FIAT-byen.

Magnus Warming har skiftet en nedrykning i Lyngby ud med et skifte til Torino. Den 21-årige midtbanespiller har fået en kontrakt il sommeren 2024.

Torino har styrket den offensive del med Pjaca. Herudover har der ikke været den store transferaktivitet.

Seneste fem års placeringer: 17, 16, 7, 9, 9.

Info-tavle på Stadio Olimpico – Roma vinder over Udinese

Udinese

Træner: Luca Gotti

Forlænget et år til sommeren 2022. Tidligere assistenttræner i klubben.

Jens Stryger Larsens klub har sagt farvel til Rodrigo de Paul, der er skiftet til de spanske mestre Atletico Madrid. Det er noget af en profil der har forlagt Friuli-klubben. I værste fald en mand, der man gøre at klubben kan komme i nedrykningsfare i den kommende sæson. 184 kampe, 34 mål og 36 assists lyder argentinerens stats i 5 år i klubben.

Seneste fem års placeringer: 14, 13, 12, 14, 13

Venezia

Træner: Paolo Zanetti (2020-)

Der bliver tale om et spændende gensyn når Venezia vender tilbage til Serie A efter hele 19 års fravær. Klubben fra kanalbyen sluttede som nummer 5 i Serie B og efter sejre over Chievo, Lecce og Cittadella i oprykningsspillet var sagen klar.

Venezia er ejet af amerikaneren Duncan Niederauer, der købte klubben i 2020.

Venezia har hentet flere spillere til startopstillingen. Caldara fra Milan, Ebuehi og Schnegg til forsvaret, Heymans og Peretz til midtbanen og Okereke til angrebet.

Seneste fem års placeringer: 5, 11, 15, 5, 1 (vinder af gruppe B i Serie C 2016/17.)

Verona

Træner: Eusebio di Francesco (ny)

Ivan Juric er fortid efter to sæsoner hos “gialloblu” efter to fine sæsoner. Juric har overtaget det ledige trænersæde hos Torino. Ind er kommet Eusebio di Francesco, der senest var i Cagliari. Den tidligere Roma-spiller tager også trænererfaring med fra Sassuolo, Roma og Sampdoria.

Hos Benevento har klubben hentet målmanden Montipó.

Seneste fem års placeringer: 10, 9, 5 (serie B), 19 (serie A), 2 (serie B)

Genoa-fans

Fan af italiensk fodbold ? Køb din favorittrøje hos Unisport og vær klar til den nye sæson. Når du handler via linket til Unisport får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen til gavn for dig, der læser med, tak.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.