Ragú Romanesco alla Pollarola
Denne ret stammer fra den romerske restaurant, Ristorante La Pollarola. Den er hentet med stor inspiration fra den fremragende bog “Guldgaflerne” af Hanne Birgitte og Anders Grøndahl. Bogen indeholder 173 opskrifter fra det italienske køkken.
Det anbefales, at læse opskriften godt igennem inden du starter. Vigtigt. Denne ragú skal stå og simre et par timer inden servering. Den rækker til 4 personer.
Casa di Langvang – endnu flere italienske retter fra eget køkken
Det skal du bruge
2 stilke økologisk bladselleri
1 gulerod
1 løg
500 gram hakket økologisk oksekød
4 spsk. olivenolie
20 gram smør
½ glas rødvin
½ liter god oksebouillon
2 dåser gode flåede tomater, fx. Polpa di Pomodoro
3 spsk. koncentreret tomatpuré
Sådan gør du
Start med at fintsnitte bladselleri, gulerod og løg. Sautér herefter i smør og olivenolie i en tykbundet gryde med høj kant.
Tilsæt oksekød og brun det under omrøring.
Kom rødvinen i og lad det dampe ind.
Tilsæt oksebouillon, flåede tomater og tomatpuré.
Lad hele retten simre roligt under låg med en lille sprække til fordampning i et par timer.
Rør rundt en gang i mellem og tilsæt lidt vand hvis nødvendigt for at opnå en lind konsistens.
Smag til med salt og peber.
Brug retten til spaghetti, fattucine eller lasagne.
Har du husket vinen ?
Det er vigtigt med god italiensk vin til de italienske retter, for at opleve den helt rette stemning. Det gælder også denne ragú. Derfor har jeg indgået en aftale med “Jysk Vin”, der har et stort udvalg af netop italiensk vin.
Klik herunder og læs mere. Hvis du klikker på banneret og køber på hjemmesiden, får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen.
Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev
Inspiration til din ferie i Rom – køb mine e-bøger her
-
E-bog: Oplev 29 kirker i Rom95,00 kr.
-
E-bog: 50 unikke oplevelser i Rom95,00 kr.