| |

Lækker Tiramisu semifreddo

Opskriften på denne islagkage er stærkt inspireret af en klassiker fra det italienske køkken, tiramisu.

Denne Tiramisu semifreddo skal i fryseren i 4-5 timer inden servering. Dermed kan den forberedes i god tid inden gæsterne kommer.

Opskriften er til 8 portioner.

Det skal du bruge

4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. sukker
1 vaniljestang (kornene)
250 gram Mascarponeost fra Ambrosi
1 citron (revet skal)
2 dl. piskefløde
4 pasteuriserede æggehvider
1 dl. kold espressokaffe
4 spsk. Amaretto – italiensk likør fra Disaronno.
18 Savoiardi-kiks / ladyfingers
Pyntning: fx. jordbær, chokolade

Sådan laver jeg espressokaffe

Sådan gør du

Start med at lave espressokaffen – den skal være kold, når Savoiardi-kiksene skal dyppes deri.

Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til en skummende masse. Mascarpone og citronskal vendes i.

Pisk fløden i en anden skål.

Pisk æggehviderne stive i en tredje skål.

Nu vendes fløden og æggehviderne (forsigtigt) i skålen med æggeblommerne, så du får en færdig masse.

Bland Amaretto og den kolde espressokaffe i en dyb tallerken.

Hav en form klar, gerne 24-26 centimeter i diameter.

Dryp halvdelen af Savoardi-kiksene i kaffe/likørblandingen og fordel dem i formen. Herover hældes halvdelen af æggemassen.

Så gentager du processen. Dryp de resterende Savoardi-kiks i kaffe / likørblandingen og placér dem i formen. Herefter hælder du resten af æggemassen i formen.

Dæk formen til og frys den i mindst 4 timer.

Tag isdesserten frem 15-20 minutter før servering. Den pyntes med fx. jordbær, høvlet chokolade eller noget helt tredje.

Velbekomme 🙂

Efter flere timer i fryseren

Har du husket vinen ?

Det er vigtigt med god italiensk vin til de italienske retter, for at opleve den helt rette stemning. Derfor har jeg indgået en aftale med “Jysk Vin”, der har et stort udvalg af netop italienske vine.

Klik herunder og læs mere. Hvis du klikker på banneret og køber på hjemmesiden, får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen.

Mere italiensk mad? – få mit nyhedsbrev >>

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.