Pizzeria Casa di Langvang
Velkommen til vores hjemme-pizzeria. Her får du inspiration til at lave pizza fra start til slut. Alle pizzaer her er bagt på pizzasten i ovn. Læs hele opskriften igennem inden du starter.
Dej
Denne dej er en grunddej, der kan bruges til alle pizzaer. Dejen rækker til 4 pizzaer.
Det skal du bruge:
25 gram økologisk gær
2½ dl. lunken vand
7 dl. Cucina Pizzamel Tipo 00
1 tsk. salt
Sådan gør du:
Lav først en startdej. Opløs gæren i 1/4 dl. lunken vand. Tilsæt 2 spsk. mel. Rør det godt sammen til en jævn masse. Lad det hæve 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
Udform herefter et krater af ca. 6 dl. mel med et dybt hul i midten. Hæld startdejen, salt og resten af vandet i hullet. Ælt ingredienserne forsigtigt sammen i ca. 10 minutter. Når dejen er glat og smidig deles den i 4 lige store stykker. Form dem til boller og lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 2 timer.
Herefter æltes hver bolle et par minutter. Tryk dejen flad med håndfladen til den bliver tynd og rund. Brug fx. en kagerulle.
Tænd ovnen og opvarm pizzastenen efter anvisningen. Husk at komme lidt mel på stenen, inden du varmer pizzaen.
Pizzafyld
Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan komme på en pizza. Herunder er fire eksempler på fyld.
Pizza Margherita
Alle pizzaer stammer fra denne klassiker, der er klædt i det italienske flags farver, grøn, hvid og rød.
Det skal du bruge:
200 gram cherrytomater, skåret i halve
5-6 blade frisk basilikum
Salt
1 spsk. olivenolie
50 gram skiveskåret mozzarella
Sådan gør du:
Lad tomater og mozzarella dryppe rigtig godt af. Læg evt. begge dele (hver for sig) i et dørslag og tryk forsigtigt væsken ud.
Riv et par basilikumblade i stykker og bland med tomatblandingen. Lad det trække et par minutter, så tomaterne tager smag af basilikum.
Rul dejen ud til en rund plade.
Fordel tomatblandingen jævnt ud over hele dejen – hold dog en ydre kant på ca. 2 cm hele vejen rundt.
Salt pizzaen og hæld olivenolie ud over. Slut med at lægge mozzarellaen på.
Bag pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter ved 230 graders varme. Læg de sidste basilikumblade på lige inden servering.
Pizza Bianca
Det skal du bruge:
100 gram skiveskåret mozzarella
Salt
Friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
Lad mozzarella dryppe rigtig godt af. Læg den evt. i et dørslag og tryk forsigtigt væsken ud.
Rul dejen ud til en rund skive.
Fordel mozzarellaen jævnt ud over hele dejen – hold dog en ydre kant på ca. 2 cm hele vejen rundt.
Salt pizzaen og hæld olivenolie ud over.
Bag pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter ved 230 graders varme. Kværn godt med peber lige inden servering.
Pizza Calzone
Det skal du bruge:
200 gram cherrytomater, skåret i halve
5-6 blade frisk basilikum
Salt
1 spsk. olivenolie
100 gram mozzarella, skåret i små tern.
Sådan gør du:
Lad tomater og mozzarella dryppe rigtig godt af. Læg evt. begge dele (hver for sig) i et dørslag og tryk forsigtigt væsken ud.
Riv basilikumbladene i stykker og bland med tomatblandingen. Lad det trække et par minutter, så tomaterne tager smag af basilikum.
Rul dejen ud til en rund plade.
Fordel tomatblandingen på den ene halvdel af dejen – hold dog en ydre kant på ca. 2 cm hele vejen rundt.
Salt pizzaen og fordel mozzarellaen over tomatblandingen. Vend herefter den del af dejen, der ikke er dækket, ind over fyldet. Knib kanten godt sammen med fingrene, så der ikke løber væske ud.
Bag pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter ved 230 graders varme. Pensl olivenolie over lige inden servering.
Pizza Chorizo
Det skal du bruge:
100 gram chorizopølse
1-2 kviste frisk timian
Salt
1 spsk. olivenolie
50 gram skiveskåret mozzarella
3-4 blade frisk basilikum
Sådan gør du:
Lad tomater og mozzarella dryppe rigtig godt af. Læg evt. begge dele (hver for sig) i et dørslag og tryk forsigtigt væsken ud.
Riv et par basilikumblade i stykker og bland med tomatblandingen. Lad det trække et par minutter, så tomaterne tager smag af basilikum.
Rul dejen ud til en rund plade.
Fordel tomatblandingen jævnt ud over hele dejen – hold dog en ydre kant på ca. 2 cm hele vejen rundt.
Læg chorizo-pølsen og timian oven på.
Salt pizzaen og hæld olivenolie ud over. Slut med at lægge mozzarellaen på midten af pladen.
Bag pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter ved 230 graders varme. Læg de sidste basilikumblade på lige inden servering.
Har du husket vinen ?
Det er vigtigt med god italiensk vin til de italienske retter, for at opleve den helt rette stemning. Det gælder også når der er pizza på bordet. Derfor har jeg indgået en aftale med “Jysk Vin”, der har et stort udvalg af netop italienske vine.
Klik herunder og læs mere. Hvis du klikker på banneret og køber på hjemmesiden, får jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen.