| |

Pizza skal på listen over verdens kulturarv

 

(FOTO: Pizza fra mit tidligere besøg hos Il Presidente i Napoli)

Den napolitanske pizza skal på listen over verdens kulturarv. Det mener ihvertfald den Italienske UNESCO-nationalkomminision, der nu officielt har indstillet pizzaen til UNESCO. Således skriver den store Italienske avis La Repubblica.

Efter Italiens store success med afviklingen af EXPO-verdensudstillingen sidste år, mener kommisionen, at det er tid til, at der for første gang skal optages fødevarer på listen – på lige fod med fx. Roms historiske centrum, San Gimignano i Toscana og kirken Santa Maria delle Gracie i Milano.

VERDENSUDSTILLINGEN EXPO I MILANO 2015: Feeding the planet – Energy for life

Forslaget der er vedtaget enstemmigt i kommisionen, er fremkommet som forslag fra mere end 850.000 personer, der har deltaget i underskriftsindsamling. Tanken bag er, at man ønsker at skelne den napolitanske pizza fra “The american style” samt ønsket om fremhæve, at pizzaen er en spise, der bliver forbundet med Italien.

Det menes, at pizzaindustrien i Støvlelandet omsætter for mere end 10 mia. euro om året og beskæftiger ca. 100.000 mennesker.

NAPOLITANSK PIZZA: Læs mere om den her

Først i 2017 bliver det afgjort, om den napolitanske pizza får plads blandt det ypperste af verdens kulturarv. Beslutningen tages i Paris blandt UNESCOs 200 medlemslande.

UNESCO står for “United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization” Sammenslutningen blev stiftet den 16. november 1945 i Paris, hvor hovedkvarteret ligger. UNESCO er en afdeling under FN, der blev oprettet i oktober 1945 i kølvandet på 2. verdenskrig.

LÆS MERE OM UNESCO – Den officielle hjemmeside

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.