| |

Rom hylder skuespilleren Alberto Sordi

Herover ses Galleria Alberto Sordi ved Piazza Colonna i det centrale Rom.

Alberto Sordi var en yderst elsket og populær romersk skuespiller. Han blev født 15. juni 1920 i Trastevere-området i Rom og døde 82 år gammel den 24. februar 2003.

Da det således i 2020 er 100-året for Sordis fødsel har Rom valgt at hylde bysbarnet med en udstilling i Sordis bopæl nær Caracallas Termer.

Udstillingen skulle have været åben fra marts til juni 2020 i forskellige rum i Sordis villa, der aldrig tidligere har været åben for offentligheden. Det blev bremset af coronavirus. I stedet er der planlagt fra den 16. september til den 31. januar 2021. Der vil være gratis entre.

Alberto Sordi har mere end 150 film på CV’et. Han huskes nok bedst for sine roller i “Un americano a Roma”, Il Marchese del Grillo”, “Il Vigile” og “I Vitelloni”.

Udover at være skuespiller var Sordi også sanger, stemmeskuespiller, instruktør og manusforfatter. I løbet af sin 60-årige karriere spillede han hovedsageligt komiske roller med sin særlige romerske accent.

Da Sordi døde i 2003, var den italienske hovedstad fyldt med sorg over tabet og mere end 250.000 mennesker deltog i hans begravelse, der foregik i Basilica San Giovanni in Laterano.

Alberto Sordi ligger begravet på kirkegården Campo Varano tæt ved kirken Basilica di San Lorenzo fuori le Mura.

SHOPPING I ROM ? Læs min store guide her

Shoppingcentret ved Piazza Colonna i det centrale Rom skiftede navn i forbindelse med Sordis død i 2003. Siden indvielsen i 1922 havde det navnet Galleria Colonna efter Marcus Aurelius søjlen, der står på pladsen over for. I dag hedder det Galleria Alberto Sordi. Centret er ikke så stort, men til gengæld meget elegant og pænt byggeri inden for.

50 anderledes oplevelser i Rom – køb min nye e-bog og få tips til oplevelser, hvor du ikke går i fodsporene på alle andre turister. Klik på billedet herunder.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.