Musikfestival i Sanremo

 

Fra tirsdag den 5. – 9. februar er det igen tid til Festival della Canzone Italiana di Sanremo. Den 69. udgave, der afholdes i Teatro Ariston, har været afholdt her siden 1977.

Musikfestivalen i Sanremo, der har eksisteret siden 1951, er den mest populære festival i Støvlelandet. Her findes også den Italienske deltager ved Eurovision.

Musikfestivalen i Sanremo i nordvest-regionen Ligurien er en stor begivenhed i Italien, hvor mange millioner følger med på TV-kanalen Rai Uno de 5 dage den varer. Mere end 11 millioner fulgte med ved TV-skærmene på finaleaftenen sidste år.

I forbindelse med musikfestivalen findes den Italienske deltager ved det Europæiske Melodi Grand Prix, Eurovision. I Danmark er det kutyme, at vinderen fra det Danske Melodi Grand Prix deltager ved Eurovision. Dette er dog ikke altid tilfældet i Italien.

Tidligere vindere i Sanremo og deltagere i Eurovision

2018

Duoen Ermal Meta og Fabrizio Moro fulgte op med endnu en topplacering til Italien da de blev nummer fem ved Eurovision i Lissabon i Portugal. Det skete med nummeret “Non mi avete fatto niente”.

2017

Francesco Gabbani blev en populær vinder i Sanremo med nummeret “Occidentali’s karma” og var med i favoritfeltet i Ukraines hovedstad Kijev. Det blev til en sjette plads med 334 point.

2016

Stadio vandt i Sanremo men afslog at deltage ved Eurovision. Derfor valgte den italienske TV-station RAI nummer to, Francesca Michielin til at deltage i Sverige. I Globen i Stockholm blev hun nummer 16 med nummeret “Nessun grado di separazione”.

2015
Il Volo – “grande amore” – trioen blev nummer 3 ved Eurovision i Østrig.

2014
Arisa – “controvento” – Emma Marrone blev valgt til at være Italiens deltager ved Eurovision i København – hun blev en skuffende nummer 21 med nummeret “la mia cittá”.

2013
Marco Mengoni – “l’essenziale” – 7. plads ved Eurovision i Malmø.

2012
Emma Marrone – “non è l’inferno”. Nina Zilli deltager ved Eurovision i Aserbajdsjan med nummeret “l’amore e femmina” og får en 9. plads.

2011
Roberto Vecchioni – “chiamami ancora amore”. Raphael Gualazzi deltager ved Eurovision i Dusseldorf i Tyskland med nummeret “madness of love” og bliver en flot nummer 2 i det Italienske comeback til Eurovision siden 1997.

2010
Valerio Scanu – “per tutte le volte che..”. Ingen deltager ved Eurovison.

MUSIKFESTVAL i SANREMO: Læs hele programmet her

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.