Kultur

Musikfestival i Sanremo

Fra tirsdag den 4. – 8. februar er det igen tid til Festival della Canzone Italiana di Sanremo. Den 70. udgave, der afholdes i Teatro Ariston, har været afholdt her siden 1977.

Musikfestivalen i Sanremo, der har eksisteret siden 1951, er den mest populære festival i Støvlelandet. Her findes også den italienske deltager ved Eurovision.

Musikfestivalen i Sanremo i nordvest-regionen Ligurien er en stor begivenhed i Italien, hvor mange millioner følger med på TV-kanalen Rai Uno de 5 dage den varer. Mere end 11 millioner fulgte med ved TV-skærmene på finaleaftenen sidste år.

I forbindelse med musikfestivalen findes den italienske deltager ved det Europæiske Melodi Grand Prix, Eurovision. I Danmark er det kutyme, at vinderen fra det Danske Melodi Grand Prix deltager ved Eurovision. Dette er dog ikke altid tilfældet i Italien.

Tidligere vindere i Sanremo og deltagere i Eurovision

2020

Antonio Diodato vandt i Sanremo med nummeret “fai rumore”. Han henviste 2017-vinderen Francesco Gabbani til andenpladsen. Der var 23 deltagere i finaleshowet lørdag den 8. februar 2020.

2019

Mahmood vandt i Sanremo med nummeret “soldi”. Nummer to blev Ultimo, mens Il Volo, blev nummer tre. Sidstnævnte vandt i Sanremo i 2015. Ved det efterfølgende Eurovision sikrede Mahmood Italien en andenplads efter den hollandske vinder Duncan Laurence.

2018

Duoen Ermal Meta og Fabrizio Moro fulgte op med endnu en topplacering til Italien da de blev nummer fem ved Eurovision i Lissabon i Portugal. Det skete med nummeret “Non mi avete fatto niente”.

2017

Francesco Gabbani blev en populær vinder i Sanremo med nummeret “Occidentali’s karma” og var med i favoritfeltet i Ukraines hovedstad Kijev. Det blev til en sjetteplads.

2016

Stadio vandt i Sanremo men afslog at deltage ved Eurovision. Derfor valgte den italienske TV-station RAI nummer to, Francesca Michielin til at deltage i Sverige. I Globen i Stockholm blev hun nummer 16 med nummeret “Nessun grado di separazione”.

2015
Il Volo – “grande amore” – trioen blev nummer 3 ved Eurovision i Østrig.

2014
Arisa – “controvento” – Emma Marrone blev valgt til at være Italiens deltager ved Eurovision i København – hun blev en skuffende nummer 21 med nummeret “la mia cittá”.

2013
Marco Mengoni – “l’essenziale” – 7. plads ved Eurovision i Malmø.

2012
Emma Marrone – “non è l’inferno”. Nina Zilli deltog ved Eurovision i Aserbajdsjan med nummeret “l’amore e femmina” og fik en 9. plads.

2011
Roberto Vecchioni – “chiamami ancora amore”. Raphael Gualazzi deltog ved Eurovision i Dusseldorf i Tyskland med nummeret “madness of love” og blev en flot nummer 2 i det italienske comeback til Eurovision siden 1997.

2010
Valerio Scanu – “per tutte le volte che..”. Ingen deltager ved Eurovison.

MUSIKFESTVAL i SANREMO: Den officielle hjemmeside

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.