| | |

Måneskin med danske Victoria vandt Eurovision

Fra gadeband i shoppegaden Via del Corso i Rom til vindere af Eurovison.

Pop- og rockbandet Måneskin fra Rom bragede igennem og vandt det internationale Melodi Grandprix Eurovision i Rotterdam den 22. maj 2021.

Bookmakerne havde på forhånd placeret det romerske band som et af favoritterne. Efter fagjuryernes point lå bandet blot nummer 4. Efter telefonstemmerne var tikket ind, var der dog ingen tvivl. Her høstede Italien 318 point og sammen med de 206 point fra fagjuryerne gav det sammenlagt 524 point. Frankrig blev nummer 2 med 499 point mens Schweiz tog tredjepladsen med 432 point.

Måneskin kvalificerede sig til Eurovision efter sejren ved musikfestivalen i Sanremo – det italienske Melodi Grand Prix. He vandt gruppen foran de øvrige 25 kandidater i det store finaleshow. I rockbandet fra Rom finder vi bassisten Victoria De Angelis, der er halvdansk.

Søndag blev de modtaget ved hjemkomsten i Fiumicino-lufthavnen.

Finalen i Sanremo

Festival della Canzone Italiana di Sanremo strækker sig over hele fem dage og kulminerer med finaleshowet, der sluttede omkring kl. 02 natten til søndag på kanalen RAI UNO.

26 kandidater var alle på scenen i Teatro Ariston, der blev afviklet helt uden tilskuere på grund af corona-pandemien. Efter første afstemning blev placering fra nummer 4 – 26 offentliggjort. Herefter var der tre bands tilbage, hvor vinderen skulle findes.

De tre var Ermal Meta, der sammen med Fabrizio Moro vandt i Sanremo i 2018 og efterfølgende blev en flot nummer 5 ved Eurovision. Han var på forhånd udnævnt som den store favorit. Anden finalist var Francesca Michielin og Fedez. Her har førstnævnte også tidligere deltaget ved Eurovison i 2016. Tredje finalist var Måneskin fra Rom, der er kendt for en deltagelse i den italienske udgave af X Factor.

De tre bands blev kaldt ind på scenen. Ermal Meta blev nævnt først og tog dermed tredjepladsen. Nummer to blev Michielin og Fedez inden Måneskin kunne lade sig hylde med sejren for sangen “Zitti e buoni”.

Måneskin

Måneskin er et italiensk pop-rock band, der består af de fire venner Damiano David, Thomas Raggi, Ethan Torchio samt Victoria De Angelis, der er bassist i bandet. De mødtes på studiet og besluttede at starte et band. Victoria har dansk mor og italiensk far og er opvokset i Rom. Bandet blev kendt tilbage i 2017, hvor de blev nummer to i den italienske udgave af X Factor.

FÅ OVERBLIKKET: Se tidligere vindere i Sanremo og italiens deltagere ved Eurovision

Bandets originale navn er faktisk “måneskin” og det er jo meget dansk. På italiensk og så mange andre sprog fungerer det ikke så godt med “å” – derfor “maneskin”.

Navnet fremkom efter en brainstorm, hvor bandets medlemmer opfordrede Victoria til at nævne en række danske navne, heriblandt måneskin, som således blev valgt som bandets navn.

Eurovision 2022

Som vinder af årets show har Italien retten til at afvikle næste års show. Og det skal nok blive interessant at følge med i, hvilken by der får det privilegie. Roms borgmester Virginia Raggi har allerede meldt den italienske hovedstad på banen. Også Torino og Milano har meldt deres interesse.

Italien har to gange tidligere triumferet ved Eurovision. Det var senest i 1990 hvor Toto Cutugno vandt. Det efterfølgende show i 1991 blev afviklet i filmstudierne i Cinecittà i det sydlige Rom. Første italienske sejr ligger tilbage til 1964, hvor Gigliola Cinquetti vandt. Året efter blev Eurovision afviklet i Napoli.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.