Turisme i Italien
| | | |

Turisterne er tilbage – amerikanerne driver turismeboomet i Italien denne sommer

Italien oplever en stigning i udenlandske turister denne sommer. I omsætning anslår man at det genererer 17 milliarder euro mellem juli og september i år. Det svarer til niveauet før Covid-19 fortæller en ny rapport fra detailhandlerforeningen Confcommercio.

Amerikanske turister driver opsvinget Ikke mindst takket være en stærk dollar, hedder det i rapporten.

2,2 millioner amerikanere forventes at holde ferie i Italien denne sommer, hvilket anslås at generere 2,1 milliarder euro. Tyve procent mere end i samme periode i 2019, før Covid-19. Efter amerikanerne følger feriegæster fra Spanien og Tyskland i Europa.

Der kommer også mange turister fra Canada, Australien og Sydafrika, mens det asiatiske marked først så småt er ved at røre på sig.

Russiske turister i Italien er næsten forsvundet i kølvandet på invasionen af ​​Ukraine.

Nye tendenser

Rapporten fremhæver også nye rejsetendenser. Turister booker deres fly tættere på afgangstidspunktet end tidligere. Den faktiske tid mellem køb og selve rejsen er i gennemsnit gået fra 79 til 61 dage. Covid-19, krigen i Ukraine og strejker hos flyselskaber forklarer den nye adfærd.

Sådan rejser Italienerne

Ifølge en anden undersøgelse fra Confcommercio vil 27 millioner italienere tage på ferie i år. Det er på niveau med 2019. Langt de fleste, ca. 88% forventes at blive i støvlelandet. Italienerne tager til havet.

Rapporten fortæller også at der er et fald på tre millioner af rejsende, der holder ferie i mere end syv dage. mens gennemsnittet op til seks dages ferie stiger.

Rapporten har også fokus på, at der på grund af prisstigninger kan ske et fald i omsætningen på restauranterne. Her kan folk foretrække at lave maden selv og nøjes med at nyde en drinks ude om aftenen.

Puglia er fortsat den mest populære rejsedestination for Italienerne. Derefter følger Emilia-Romagna, Toscana og Sicilien. Når Italienerne rejser udenlands rejser de til Grækenland, Spanien, Frankrig og Kroatien slutter rapporten.

Confcommercio er en sammenslutning af mere end 700.000 italienske virksomheder ud over hele landet. Foreningen opererer inden for 6 områder. De forretninger/virksomheder, turisme, tjenester, transport, erhverv og kultur.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her >>

Skal du til Rom i ferien ? få ekstra oplevelser med >>

Køb mine e-bøger om Rom og få ekstra oplevelser i den italienske hovedstad. Jeg har skrevet bøgerne på baggrund af mine egne oplevelser gennem mere end 20 år.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.