|

Italien vinder Eurovision 2017 i Kiev – du så det først her !

 

Italien er kæmpe favorit til at vinde Eurovision 2017.  Sangkonkurrencen der afholdes i Kyiv Internationel Exhibition Centre den 9, 11 og 13. maj, sender Francesco Gabbani hjem til Støvlelandet med trofæet. Det siger bookmakerne.

Oddset på vinderen i Sanremo ligger pt. helt nede omkring 1,6 – de nærmeste konkurrenter Bulgarien, Sverige, Portugal og Armenien giver fra odds 8 og helt op til 20 for en sejr i Kiev. Det danske deltager Anja Nissen er gættet til en placering omkring nummer 10 til odds 34 !! Du kan se alle odds ved at klikke her.

Francesco Gabbani satte sine 15 konkurrenter til vægs ved den Italienske sangkonkurrence, der blev afviklet for 67. gang i Sanremo. Konkurrencen blev afgjort af en telefonafstemning (40%), en ekspertjury (30%) og en gruppe af 300 udvalgte musikfans (30%).

Herunder kan du lytte til vindernummeret “occidentali’s karma” samt den efterfølgende kåring hos Italienske RAI-tv. Nummeret er iøvrigt skrevet af ham selv, hans bror samt Fabio Ilacqua som også er medforfatter på nummeret “amen”, som du kan læse om i afsnittet herunder.

 

Gabbani deltog også i Sanremo i 2016, hvor han i en anden sangkategori vandt med nummeret “amen”. Faktisk er det første gang i historien, at en kunstner vinder en af de mindre priser, for året efter at vinde den største konkurrence i Sanremo.

SANGKONKURRENCEN I SANREMO: Læs mere om historien her

Ukendt er han således ikke i Italien. Han er 34 år – født den 9. september 1982 i Carrara i Toscana i NordItalien. Hans familie driver den eneste butik i byen, der sælger musikinstrumenter, så han er blevet påvirket i den musikalske retning i en tidlig alder. Han fik sin første pladekontrakt som 18-årig. Gabbani har indtil nu udgivet 2 albums og det 3. er på vej i april/maj.

STADIO VINDER I SANREMO: Skal ikke til Eurovision

Byen Carrara er iøvrigt kendt for sine marmorbrud, der siden romersk tid har forsynet mange af verdens største billedhuggere. Materialet er også nået til Danmark, hvor det er brugt i Københavns Lufthavn og på Nordjyllands Kunstmuseum.

Det er 43. gang, at Italien deltager ved Eurovision. Det er blevet til 2 sejre i 1964 og 1990. Det værste resultat var i 1966, hvor Støvlelandet sluttede sidst. Italien deltog ikke ved Eurovison i perioden 1998 til 2010. Siden da er Italien et af de 5 store lande, der automatisk er kvalificerede til det store finaleshow den 13. maj, mens de øvrige 38 nationer skal ud i 2 nervepirrende semifinaler den 9. og 11. maj.

Italien vendte i 2011 tilbage til Eurovision med manér, hvor det blev til en 2. plads til Raphael Gualazzi med nummeret “madness of love”. I 2013 blev det til en 3. plads til Il Volo med nummeret “grande amore”.

Frem til Eurovision i maj vil jeg med spænding følge med om odds holder – og heppe på Gabbani og naturligvis den danske deltager Anja Nissen i Kiev 🙂

 

FOR FANS AF ITALIEN: Læs mere om bloggen du læser på lige nu

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.