| |

Dansker vandt italiens Melodi Grand Prix

Natten til søndag den 7. marts 2021 fandt man vinderen af musikfestivalen i Sanremo – det italienske Melodi Grand Prix. Det blev gruppen Maneskin, der løb med sejren foran de øvrige 25 kandidater i det store finaleshow. I rockbandet fra Rom finder vi bassisten Victoria De Angelis, der er halvdansk.

Finale i Sanremo

Festival della Canzone Italiana di Sanremo strækker sig over fem dage og kulminerer med finaleshowet, der sluttede omkring kl. 02 natten til søndag på kanalen RAI UNO.

26 kandidater var alle på scenen i Teatro Ariston, der blev afviklet helt uden tilskuere på grund af corona-pandemien. Efter første afstemning blev placering fra nummer 4 – 26 offentliggjort. Herefter var der tre bands tilbage, hvor vinderen skulle findes.

De tre var Ermal Meta, der sammen med Fabrizio Moro vandt i Sanremo i 2018 og efterfølgende blev en flot nummer 5 ved Eurovision. Han var på forhånd udnævnt som den store favorit. Anden finalist var Francesca Michielin og Fedez. Her har førstnævnte også tidligere deltaget ved Eurovison i 2016. Tredje finalist var Maneskin fra Rom, der er kendt for en deltagelse i den italienske udgave af X Factor.

De tre bands blev kaldt ind på scenen. Ermal Meta blev nævnt først og tog dermed tredjepladsen. Nummer to blev Michielin og Fedez inden Maneskin kunne lade sig hylde med sejren for sangen “Zitti e buoni”.

Måneskin

Maneskin er et italiensk pop-rock band, der består af de fire venner Damiano David, Thomas Raggi, Ethan Torchio samt Victoria De Angelis, der er bassist i bandet. De mødtes på studiet og besluttede at starte et band. Victoria har dansk mor og italiensk far og er opvokset i Rom. Bandet blev kendt tilbage i 2017, hvor de blev nummer to i den italienske udgave af X Factor.

FÅ OVERBLIKKET: Se tidligere vindere i Sanremo og italiens deltagere ved Eurovision

Bandets originale navn er faktisk “måneskin” og det er jo meget dansk. På italiensk og så mange andre sprog fungerer det ikke så godt med “å” – derfor “maneskin”.

Navnet fremkom efter en brainstorm, hvor bandets medlemmer opfordrede Victoria til at nævne en række danske navne, heriblandt måneskin, som således blev valgt som bandets navn.

Måneskins sejr i Sanremo er historisk i den 71. udgave af festivalen. Rockgenren har ikke traditionelt fyldt meget i Teatro Ariston. Og denne gang har italienerne således valgt anderledes ved at belønne sangen med en topplacering.

Måneskin deltager dermed ved det kommende Eurovision der afholdes i Rotterdam i Holland den 22. maj.

På udkig efter god italiensk vin ? kig ind hos Jysk Vin

Her på bloggen har jeg nogle annoncesamarbejder, der gerne skal være relevant for dig som læser. Jysk Vin har et stort udvalg af italienske vine. Derfor vil jeg opfordre dig til at klikke på linket herunder og kigge nærmere på siden. Hvis du klikker på linket og laver et køb modtager jeg en mindre provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen til gavn for dig som læser. Tak.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.