Rådhuset i Bologna
|

Stadio vinder i Sanremo men skal ikke til Eurovison

 

(FOTO: Rådhuset i Bologna – hjembyen for Gli Stadio)

I lørdags vandt Lighthouse X, måske lidt overraskende, Det Danske Melodi Grand Prix med sangen Soldiers of love. Trioen er dermed klar til at repræsentere Danmark ved Eurovision i Stockholm i maj. Samme aften fandt Italienerne også deres vinder. Det blev Gli Stadio med nummeret “Un giorno mi dirai”. Men de kommer ikke til at repræsentere landet i Globen i Stockholm.

Musikfestivalen i Sanremo (i regionen Ligurien) er en stor begivenhed i Italien, hvor mange millioner følger med på TV i de dage den varer. Mere end 11 millioner fulgte med ved TV-skærmene på finaleaftenen lørdag. Her var man dog i konkurrence med topopgøret i den Italienske Serie A mellem Juventus og Napoli, som menes at have trukket min. 600.000 tusinde seere fra festivalen i Sanremo.

Festival della Canzone Italiana di Sanremo, som den helt officielt hedder, har eksisteret siden 1951 og er den mest populære festival i støvlelandet. Den 66. udgave fik Gli Stadio som vinder foran 15 konkurrenter i finalen.

Gli Stadio er et erfarent band der blev født i 1977. Bandet er fra regionen Emilia Romagna der har Bologna som hovedby. Det består af de 4 voksne mænd Giovanni Pezzoli, Roberto Drovandi, Andrea Fornili og Gaetano Curreri (forsanger). De har mere end 20 album-udgivelser bag sig. Og faktisk deltog de første gang i Sanremo helt tilbage i 1984, dog uden success. 5 gange har Gli Stadio nu været med i Sanremo.

Det bliver dog 20-årige Francesca Michielin, der blev nummer 2 i konkurrencen, der skal repræsentere Italien ved Eurovision i Sverige. Hun er fra Bassano del Grappa i Veneto-regionen og deltager med sangen “Nessun grado di separazione”, som kan oversættes til “ingen grad af adskillelse”. Hun deltager, fordi Gli Stadio har valgt at afstå fra at deltage og derfor har Italiensk TV valgt Michielin, da hun var næste på listen – mange havde faktisk den tidligere deltager i X Factor som favorit til at vinde.

Francesca Michielin kommer til Sverige efter Italiens flotte 3. plads til trioen Il Volo ved Eurovision i Østrig sidste år. Iøvrigt kæmpe fremgang efter Emma Marrones meget skuffende 21. plads i 2014 med nummeret La mia Cittá. I 2013 i Malmø blev Støvlelandet nr. 7 ved Marco Mengoni med nummeret L’Essenziale.

Se afgørelsen her – fra Rai Uno (Italiensk TV)

https://youtu.be/_IuN4FRvGms

 

Herunder kan du lytte til Stadios vindernummer fra Sanremo.

Herunder kan du lytte til Francesca Michielin med det nummer, hun deltager med ved Eurovision i Sverige.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.