|

Mahmood & Blanco repræsenterer Italien ved Eurovision på hjemmebane

Duoen Mahmood & Blanco triumferede og vandt sangkonkurrencen i Sanremo sidste lørdag og er den italienske deltager ved Eurovision 2022, der afholdes i Pala Olimpico i Torino den 14. maj.

Højeste publikumstal siden 2000 for sidste aften

Duoen vandt med sangen “Brividi” foran de 24 øvrige deltagere. De tre øverste gik videre til den store finale. Her var både juryer og seerne enige – Mahmood & Blanco var bedst i dette års udgave.

Det er tredje gang at Mahmood vinder i Sanremo. I 2019 vandt han med nummeret “soldi” – penge. Ved det efterfølgende Eurovision blev han en flot nummer to. Året forinden i 2018 vandt han konkurrencen for unge musikere i Sanremo.

Ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA tiltrak finaleaftenen den 5. februar omkring 13,2 millioner tv-seere hos RAI 1 – det er højeste tal siden 2000. Festivalen der for tredje år i træk blev styret af den populære vært Amadeus havde i gennemsnit 11,2 millioner seere over de fem aftener.

Eurovision 2022 i Torino

29-årige Mahmood og 18-årige Blanco har meget at forsvare, når de stiller op til Melodi Grandprix til maj. Når arrangementet holdes på italiensk jord skyldes det, at bandet Måneskin fra Rom vandt sidste års Eurovision med nummeret “Zitti e Buono”.

Eurovision afvikles den 10. og 12. maj med semifinaler og finaleaften den 14. maj. Alle aftener starter kl. 21. Eurovision afvikles i Pala Olimpico – kaldes også Pala Alpitour, der har plads til 12.350 siddende gæster.

Slogan for Eurovision 2022 er “The Sound of Beauty”. Værterne for de tre aftener er udpeget og de er Mika, Laura Pausini og Alessandro Cattelan.

De sidste års vindere i Sanremo og deltagere i Eurovision

2021

“Måneskin” med dansk/italienske Victoria De Angelis gik hele vejen. Sejr i Sanremo i marts og Eurovision i maj i Rotterdam.

2020

Antonio Diodato vandt i Sanremo med nummeret “fai rumore”. Han henviste 2017-vinderen Francesco Gabbani til andenpladsen.

2019

Mahmood vandt i Sanremo med nummeret “soldi”. Nummer to blev Ultimo, mens Il Volo, blev nummer tre. Sidstnævnte vandt i Sanremo i 2015. Ved det efterfølgende Eurovision sikrede Mahmood Italien en andenplads efter den hollandske vinder Duncan Laurence.

2018

Duoen Ermal Meta og Fabrizio Moro fulgte op med endnu en topplacering til Italien da de blev nummer fem ved Eurovision i Lissabon i Portugal. Det skete med nummeret “Non mi avete fatto niente”.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Ferie i Rom ? få flere oplevelser med mine e-bøger


 

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.