|

Baristaen og kaffetyper

Et af de første ord jeg lærte på italiensk, da jeg i begyndelsen af dette årtusinde studerede et par år var barista. Hvis du beder google om at oversætte, får du ordet bartender. Italien har den ældste tradition for baristaer.

En barista var oprindelig en professionel kaffekok, der er blevet trænet i at lave espresso og betjene kunderne. I dag anvendes titlen bredere. Der findes dog en uddannelse til barista og der kæmpes hvert år om verdensmesterskabet i baristakunst.

Espresso er et italiensk ord for kaffe. Den er koncentreret og kan derfor være meget stærk i smagen, modsat filterkaffen. Den er kendetegnet ved at have et lag af gyldent skum på toppen. Denne skum kaldes crema på italiensk. Den italienske klassiker serveres som ofte i en lille kop og drikkes typisk i 1 mundfuld. Som et shot. Espresso ligger til grund for andre klassiske kaffedrikke.

Caffé Americano er en kaffe der består af 1/3 del espresso og 2/3 dele varm vand. Den er derfor ikke nær så intens i smagen som en espresso. En naturlig større kop end espressoen. Den kaffetype der kommer tættest på den, vi kender bedst på vore breddegrader.

Cappuccino er en kaffe der består af 1/3 del espresso, 1/3 del varm mælk og 1/3 del mælkeskum. I dag sluttes drikken ofte af med chokoladedrys på toppen.

Caffé Latte er en kaffe der består af 1/3 del espresso, 2/3 dele varm mælk og til sidst en smule mælkeskum på toppen. “Mælkekaffen” er en italiensk opfindelse.

God fornøjelse 🙂

Du kan læse mere om kaffebarer i Rom ved at klikke her.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.