Italiensk Espresso Mokka Kaffe
|

Baristaen og kaffetyper

Et af de første ord jeg lærte på italiensk var barista. Det stod på en af de første sider i lærebogen, da jeg studerede sproget i starten af dette årtusinde studerede år var barista.

I dette blogindlæg vil jeg kigge nærmere på baristaen og de forskellige kaffetyper.

Kaffekokken

Hvis du beder google om at oversætte, får du ordet bartender. Italien har den ældste tradition for baristaer.

En barista var oprindelig en professionel kaffekok, der er blevet trænet i at lave espresso og betjene kunderne.

I dag anvendes titlen bredere. Der findes dog en uddannelse til barista og der kæmpes hvert år om verdensmesterskabet i baristakunst.

Kaffebarer i Rom – et par steder du bør besøge på din ferie

Kaffetyper

Espresso er et italiensk ord for kaffe. Kaffen er koncentreret og er typisk meget stærk i smagen, modsat filterkaffen. Den er kendetegnet ved at have et lag af gyldent skum på toppen. Denne skum kaldes crema på italiensk. Den italienske klassiker serveres ofte i en lille kop som drikkes i en mundfuld. Som et shot. Espresso ligger til grund for andre klassiske kaffedrikke.

Doppio betyder dobbelt på italiensk. Doppio er en dobbelt espresso.

Caffé Americano er en kaffe der består af 1/3 del espresso og 2/3 dele varm vand. Den er derfor ikke nær så intens i smagen som en espresso. En naturlig større kop end espressoen. Den kaffetype der kommer tættest på den, vi kender bedst på vore breddegrader.

Danske Merrild blev italiensk

Cappuccino er en kaffe der består af 1/3 del espresso, 1/3 del varm mælk og 1/3 del mælkeskum. I dag sluttes drikken ofte af med chokoladedrys på toppen.

Caffé Latte er en kaffe der består af 1/3 del espresso, 2/3 dele varm mælk og til sidst en smule mælkeskum på toppen. “Mælkekaffen” er en italiensk opfindelse.

Lungo betyder “lang” på italiensk. Det er en sort kaffe som består af espresso og vand. Den er derfor noget mildere i smagen end en espresso.

God fornøjelse 🙂

Den elegante bar hos Gambrinus i Napoli

Følg med på bloggen og få endnu mere Italien – tilmeld dig mit nyhedsbrev >>

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.