Historien om lækre Nutella

 

Historien starter i 1946 i byen Alba i regionen Piemonte i det nordvestlige Italien.

Pietro Ferrero skaber “giandujot”, som er en dej der består af en slags wienerbrød tilsat kakao, nødder og sukker. Ud fra dejen skærer han skriver og bruger det som pålæg. Det viser sig at være en fantastisk idé.

I 1951 er opskriften blevet til en “supercrema” med hasselnødder og kakao og med den konsistens vi kender i dag. Dog fortsat kun under navnet Supercrema.

Michele Ferrero følger i 1964 i sin fars fodspor. Han skaber den første krukke med “crema” med hasselnødder og kakao. Supercrema skifter også navn til Nutella. NUT kommer fra nød og henviser til hasselnødder der indgår i cremen. ELLA betyder hun på latinsk. Heraf kan vi konkludere at Nutella må være en kvinde :-).

I 1965 kan tyskerne og franskmændene købe Nutella i supermarkederne. Nutella når Australien i 1977, hvor der åbnes en fabrik i nærheden af Sydney. Fjernøsten efterspørger nu også den populære crema.

I 1992 viser undersøgelser at børn angiver Nutella som en af 5 ting, der er med til at gøre livet bedre. Nutella forever.

Nutella går ind i sportens verden i 1998 med sponsorater for det italienske fodboldlandshold samt i Champions League.

I anledningen af Nutella’s 40 års fødselsdag i 2004 udkommer essayet “Nutella en italiensk myte” af Gigi Padovani.

En passion for at dele spreder sig. Nutella har nået de sociale medier i 2013 med mere end 4,5 millioner fans på facebook.

Læs mere på Nutella’s officielle hjemmeside her.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.