Passetto del Biscione

Ikke langt fra markedspladsen Campo dei Fiori i Rom findes der, godt gemt, en skjult skat, nemlig Biscione-passagen, der fremviser gamle fresker af engle og keruber.

Den antikke tunnel forbinder Piazza del Biscione med Via di Grottapinta. Selvom passagen ligger meget centralt, er der ikke mange der finder ind i den smalle passage.

Indgangen set fra Piazza del Biscione

Miraklet den 9. juli 1796

Ifølge legenden fandt der et mirakel sted her den 9. juli 1796.

Det fortælles, at Madonna del Latte angiveligt bevægede hendes øjne på vægmaleriet inde i passagen. Hun åbnede og lukkede øjnene, som om hun lige var vågnet. Det fortsatte for en tid, men stoppede så igen.

HVIL BENENE OG TAG PÅ BUS-SIGHT-SEEING I ROM

Efter mange år uden vedligeholdelse og vandalisme blev passagen restaureret i 2016 og fremstår i dag med de oprindelige fresker. Arbejdet tog næsten to år. Som du kan se på billedet øverst i dette indlæg, er resultatet blevet virkeligt flot.

Indgangen set fra Via di Grottapinta

Området har haft navnet “Biscione” siden 1500-tallet. Det betyder egentlig stor slange. Det kan der være flere forklaringer på. En af dem er, at der var en milanesisk familie i området, der drev en restaurant, som havde en slange i deres motiv. Slangen var symbolet for Visconti-familien, der havde regeret i Milano siden 1277.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev med mere om Rom >>

Unikke oplevelser i Rom – tag mine e-bøger med til Rom >>

Husket transfer fra lufthavnen ? køb online og spar >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.