| | |

Campania – en yderst spændende region i SydItalien

(Foto: Positano – Amalfikysten).

Det meste handler om Rom og nordpå for de fleste besøgende i støvlelandet.

I dette blogindlæg kommer du med til Campania, Italiens tredje største region målt på indbyggere. Her er Napoli den største by.

Næsten 6 millioner mennesker bor i Campania, ikke langt syd for Rom. Området her er spækket med interessante ting at se.

Efter Rom er Campania faktisk den region i hele støvlelandet, der har flest seværdigheder på Unescos liste over bevaringsværdige områder og seværdigheder. Det gør Campania til en yderst spændende region.

Regionen består af 5 provinser, Caserta, Benevento, Napoli, Avellino og Salerno. Napoli er hovedbyen i regionen.

Den pulserende by Napoli ligger ved foden af vulkanen Vesuv. Den eneste aktive vulkan på det europæiske fastland. På én gang et imponerende og skræmmende syn.

PÅ TUR PÅ VESUVIO: Læs mere om vulkanen Vesuv

Piazza del Plebiscito med Basilica di San Francesco di Paola i Napoli

Napoli – Syditaliens hovedstad

SydItaliens største by byder på europas ældste teater, Teatro San Carlo. Et must see er Piazza del Plebiscito med Basilica di San Francesco di Paola – virkelig imponerende kirke, bygget med inspiration fra Pantheon i Rom.

Jeg vil også anbefale Galleria Umberto I, som er et shoppingcenter med arkader og loft af glas, flot og elegant på samme tid. Du kan læse meget mere i min miniguide til Napoli herunder.

MARADONA OG PIZZA: Miniguide til Napoli

Pizzeria dal Presidente i Napoli

Udover byens seværdigheder forbinder jeg Napoli med fodboldspilleren Diego Maradona og pizza. Napoli er bare italiens pizza-by numero uno. Prøv fx. Dal Presidente, der har fået sit navn, fordi en vis Hr. Clinton engang kom fordi. Læs om pizzeriaet herunder:

PÅ PIZZERIA MED CLINTON: Dal Presidente – pizzeria i Napoli

Napoli-bugten

Ude i Napoli-bugten ligger øerne Procida og Ischia. Sidstnævnte er nok er mest kendt for sine mange kurbade og varme kilder.

Nord for Napoli ligger Caserta, der er mest kendt for paladset – italiens største kongeslot fra 1774. Den kæmpe park omkring slottet er mere end 120 hektar.

Pompeji

Fortsætter vi sydpå ad hovedvej A3 fra Napoli kommer vi til Ercolano, som var en antik romersk by, der sammen med Pompeji blev ramt af Vesuvs udbrud i år 79. Begge byer er eksempler på, hvorledes det går når naturkræfterne råder. Pompeji var en romersk by med 20.000 indbyggere som levede et helt almindeligt liv indtil den 24. august 79. Læs endnu mere om Pompeji i guiden herunder:

BYEN DER FORSVANDT: Miniguide til Pompeji

Sorrento-halvøen

I den sydlige del af Napoli-bugten stikker Sorrento-halvøen ud – en perle i Italien. På nordsiden ligger citronbyen Sorrento. Byen ligger flot på en klippe ud til havet med udsigt ind til Napoli. Byens centrum er meget charmerende med smalle gyder med små butikker og mange hyggelige spisesteder. Læs endnu mere om Sorrento i guiden herunder;

Sorrento C – Piazza Tasso

CITRONBYEN: Guide til Sorrento

Citrontræerne er mange steder på Amalfikysten. Citron = lemone på Italiensk – det bliver til den berømte limoncello, der kan købes overalt her.  Herudover bliver frugterne brugt som ingrediens i alt fra sæbe til pasta.

Ud for halvøen ligger den berømte ø Capri der kan nåes med båd fra Napoli og Sorrento. Øen er specielt kendt for Den Blå Grotte.

Amalfikysten – verdens smukkeste ?

På sydsiden af Sorrento-halvøen ligger en af de smukkeste kyststrækninger i verden – Amalfikysten. Her ligger maleriske byer som Positano, Amalfi og Ravello inden vi kommer til Salerno, der er hovedby i provinsen af samme navn. Prøv fx. af tage båden fra Amalfi til Sorrento og oplev det hele fra søsiden – det er meget smukt.

Livsnyderbyen Amalfi

VERDENS SMUKKESTE: Amalfikysten i SydItalien

Avellino ligger som et vigtigt knudepunkt mellem Salerno og Benevento.

Har du besøgt Campania – eller overvejer du at gøre det ?

Følg med på bloggen og få endnu mere Italien – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.