Kirkegård ved Peterskirken i Rom
|

Den tyske kirkegård, Campo Santo Teutonico i Rom

Campo Santo Teutonico ligger bag kolonnaderne til venstre for kirken, når dit blik er rettet mod Peterskirken.

Kirkegården stammer fra 1400-tallet. Det er en oase omgivet af høje mure. Det er nærmest en have med palmer og cypresser. Jorden her skal være bragt hertil fra Jerusalem.

Albert Küchler gravsted i Rom
Indgangen til kirkegården i Vatikanet

Vatikanet – læs om Peterskirken og Peterspladsen

Schweizergardisten spurgte vist om vi var tyske. Måske kom vi til at sige ja. Mit tyske er ikke så godt. Vi fik i hvert fald let adgang til at gå de ca. 200 meter længere frem. Lige efter politivagten ligger kirkegården på din venstre side om givet af høje mure. Se billedet herover.

Campo Santo Teutonico i Rom
Campo Santo Teutonico – på tysk

Cupola – sådan kommer du til tops i Peterskirken

Den tyske middelalder og pilgrimskirkegård siges, at være anlagt i det område, hvor apostlen Peter blev korsfæstet og begravet efterfølgende.

Atmosfæren er helt speciel her. Som jeg beskrev tidligere er det som en intim have, med høje vægge omkring. Her er meget stille og meget grønt.

To danskere er begravet her. Kunstneren Albert Küchler og prinsesse Charlotte Frederikke, mor til Frederik den 7. Læs mere om de to herunder.

Santa Maria della Pieta

Fra kirkegården fører en dør ind til kirken Santa Maria della Pieta. Til venstre for altret findes det kapel, hvor de schweizere, der mistede livet under “Sacco di Roma” i 1527, blev begravet.

Få endnu mere viden (ekstern link): Campo Santo Teutonico i Rom

Albert Küchler

Dansk kunstmaler der var ven med bl.a. H. C. Andersen og Bertel Thorvaldsen i det danske kunstnermiljø i Rom 1800-tallet.

Han kom til Rom i 1830 og opholdt sig dermed i Rom i mere end 50 år. Küchler malede portrætter og religiøse billeder. I 1844 valgte han at konvertere til katolicismen. I 1851 trådte han ind i franciskanerordnen med navnet fr. Pietro. Han blev munk på klostret San Bonaventura på Palatinerhøjen i Rom.

Han blev i 1886 begravet på kirkegården, 82 år gammel. Hans malerier kan bl.a. ses på Ny Carlsberg Glyptotek og på Thorvaldsens Museum.

Den Tyske Kirkegård i Rom
Albert Küchlers gravsted på kirkegården

Tips til aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Vatikanhaverne i Rom

Charlotte Frederikke

Charlotte Frederikke var mor til Frederik 7. Hun blev skilt fra den senere kong Christian 8. på grund af hendes utroskab med en komponist. Hendes svigerfar, Frederik 6. sendte hende til Horsens, hvor hun boede i 19 år i husarrest.

I Rom bosatte hun sig i Palazzo Bernini på Via del Corso. Det gjorde hun under navnet Charlotte di Gothen. Hun blev gode venner med Bertel Thorvaldsen og kom jævnligt i hans atelier.

Charlotte Frederikke blev katolik i 1830. Hun døde 55 år gammel den 13. juli 1840 i Rom.

Prinsesse Charlotte Frederikke gravsted
Prinsesse Charlotte Frederikkes gravsted

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Få unikke oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Har du husket transfer fra lufthavnen ?

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.