| | |

Italienske vine topper i Danmark

(Hvidvinen Vernaccia fra vingården Fattoria di Fugnano ved San Gimignano i Toscana)

For femte år i træk er Italien det land, som Danmark importerer mest vin fra. Det skriver Dansk Erhverv.

I 2014 importerede Danmark 182 mio. liter vin, heraf var de 39 fra Italien. Eller sagt på en anden måde, hver 5. boks eller flaske vin, der blev solgt i Danmark havde Italiensk etikette. Det er en klar førsteplads foran lande som Chile, Spanien og Frankrig på de næste pladser.

VINGÅRD I TOSCANA: Fattoria di Fugnano

I 2013 havde jeg fornøjelsen af at holde sommerferie i vinlandet Toscana, nærmere bestemt på vingården, som du kan læse om ved at klikke på linket herover. Vingården ligger med en billedskøn panorama udsigt til middelalderbyen San Gimignano i et smukt bølgende landskab fyldt med vinrækker, så langt øjet rækker.

Fra hovedbyen Firenze og ned til Siena er det område, man kalder Chianti. Et verdensberømt område, hvor man kan køre fra vingård til vingård. Tag udgangspunkt i vejen “SR222”. Her produceres virkeligt meget vin. Chianti er et mærke, jeg møder meget ofte, når jeg ser på Italienske vine, uanset om det er i supermarkedet eller hos vinhandleren.

Der er blevet produceret vin i Chianti-området helt tilbage til middelalderen. Se efter den sorte hane (Gallo Nero), så ved du, at vinen er fra Chianti-området. Sort hane tænker du måske – hertil er knyttet en legende. I middelalderen var der flere kampe mellem Firenze og Siena om netop Chianti-området og om hvor grænsen skulle gå. Begge byer blev dog trætte af de drabelige kampe og besluttede at løse konklikten på en anden måde. En ridder fra hver by, naturligvis iklædt byens farver, skulle forlade byen ved daggry, når hanen begyndte at gale. Der hvor de 2 riddere mødtes, skulle grænsen gå. Siena valgte en hvid hane og Firenze en sort. Siena valgte at fodre hanen godt aftenen før, da de tænkte, at den så ville gale tidligt. Firenze valgte den modsatte taktik og vandt, da hanen meget tidligt begyndte at gale på grund af sult…de 2 riddere mødtes således kun 12 km. uden for Siena, hvorfor en stor del af området kom under Firenze.

Måske bare en legende, men en meget interessant lille historie om Chianti-området – hvad er din Italienske favorit-vin ?

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.