|

Italiens 5 sydligste regioner

De seneste uger har jeg været igang med skrive og opdatere beskrivelser af Italiens 20 regioner. Det er en glimrende og interessant måde at lære et land godt at kende. Her får du de 5 sydligste regioner i støvlelandet, først en kort introduktion – klik nederst for at læse mere om den enkelte region.

Campania er en spændende region med flere yderst interessante steder. Hovedbyen Napoli med al dens puls, vulkanen Vesuv, Pompeji og Amalfikysten er blot nogle af de vigtigste af regionens rigdom.

Puglia er Italiens hæl og samtidig den østligste af Italiens 20 regioner, lige ud til Adriaterhavet. Herfra udgik Via Appia i Brindisi, du måske kender fra Rom – vejen der førte varer fra Østen til Italien og Rom. Bari er hovedby i denne region.

LÆS OGSÅ: NordItaliens 8 regioner

Basilicata er nok mest kendt for det historiske kvarter Sassi di Matera i byen Matera. Potenza er hovedbyen i regionen.

Calabria grænser op til Messina-strædet ved Sicilien. Regionen har ikke mindre end 3 nationalparker. Catanzaro er regionens hovedby.

LÆS OGSÅ: CentralItaliens 7 regioner

Sicilia er Italiens største region målt på kvadratmeter. Øen har virkelig mange spændende steder at besøge på din ferie. Palermo er hovedbyen på øen.

MERE OM DE 5 i SYD: Italiens sydligste regioner

Del din egen viden om Italien med andre læsere på bloggen – skriv til info(@)forzaitalia(.)dk

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.