I dette blogindlæ kan du læse om vores oplevelser i middelalderbyen Siena i Italien.

Vi besøgte byen i sommeren 2013 under vores rundtur i Toscana.

Du kan også læse miniguides om San Gimignano, Lucca, Pisa og Volterra. Nederst på denne side finder du billeder og links om Siena.

Velkommen på Il Campo - Sienas centrale plads
Velkommen på Il Campo – Sienas centrale plads

Beliggenhed
Siena ligger centralt i Toscana – ca. 70 km. syd for Toscanas hovedby Firenze. Fra Firenze kan man vælge at køre på autostradaen eller vælge Chianti-ruten mellem de 2 byer. Ved at vælge sidstnævnte kommer man igennem det verdenskendte vinområde.

Kendetegn
Piazza del Campo – verdens smukkeste plads i verden ifølge de lokale. Den årlige palio foregår her samt rådhuset med dansk inspiration.

Facts om byen
Siena har ca. 55.000 indbyggere og er hovedstad for provinsen af samme navn. Sienas historiske centrum har siden 1985 været på UNESCOs liste over bevaringsværdige områder.

Største oplevelser i byen


Piazza del Campo er virkelig et must at se. Byens absolutte centrum. Il Campo er nærmest formet som en halvcirkel. Imponerende stor og hyggelig på samme tid. Sæt dig på en café og forestil dig, at der her er væddeløb to gange hver sommer. Fyldt med mennesker.

Rådhuset Palazzo Pubblico, der har en markant placering, har inspireret den danske arkitekt Martin Nyrop, i forbindelse med hans tegning af Københavns Rådhus. Bygningen af rådhuset startede i 1288 og stod færdig i 1320.

Klokketårnet Torre del Mangia på Palazzo Pubblico er 102 meter højt. Tårnet stod færdig i 1348.

Palioen

Il Palio. Væddeløbet på Piazza del Campo finder sted 2 gange hver sommer, den 2. juli og igen den 16. august. Byens bydele kæmper mod hinanden i dette hestevæddeløb. Kun 10 af byens 17 bydele kæmper til sidst om den endelige sejr. Mange tusinde tilskuere følger løbene – se en film fra løbet ved at klikke på “Il Palio” nederst i denne guide. Bydelene er gode til at skille sig ud fra hinanden, fx. med forskellige flag, der hænger rundt i gaderne. Palioen har været afviklet siden 1100-tallet.

Domkirken, Katedralen Santa Maria Assunta ligger på Piazza del Duomo. Oprindeligt havde man planer om at bygge verdens største kirke tilbage i de 12. århundrede, men projektet gik i vasken. Det er dog fantastisk at man i dag, så mange år senere, kan se arkitekternes planer. De store søjler og facaden for den oprindelige plan.

Mere info
Turistkontoret ligger på Piazza del Campo nr. 56.

Parkering foregår primært uden for bymurene, da biler ikke har adgang uden tilladelse til den største del af byen.

Mere viden
Provinsen Siena
Download guides til Siena
Il Palio

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.