Stadio Olimpico i Rom

Carpi – en sensation i serie A

(Roms olympiske stadion bliver et af de steder, Carpi skal spille i den kommende sæson)

Tirsdag den 28. april 2015 er og bliver for evigt en historisk dato for den lille fodboldklub Carpi Football Club af 1909 fra Modena-provinsen i regionen Emilia Romagna.

Carpi spillede 0-0 på hjemmebane mod Bari og sikrede sig oprykning til Italiens bedste fodboldrække serie A – for første gang i klubbens historie. Faktisk endte Biancorossi, som er klubbens kaldenavn, med at blive en suveræn vinder af serie B med 80 point, 9 point foran en anden overraskelse, Frosinone fra Lazio-regionen og hele 12 point foran regionens store hold fra Bologna, der endda måtte ud i playoff for at sikre sig pladsen i serie A, efter de rykkede ud af serie A i sæsonen 2013/14.

Den lokale student Adolfo Fanconi Carpi var manden bag stiftelsen af Associazione Calcio Carpi i sensommeren 1909. Her havde den navnet Jucunditas, som så senere blev ændret til A.C. Carpi.

DEN OFFICIELLE SIDE: Carpi FC 1909

Historisk skal vi længere tilbage i rækkerne for at finde noget om klubben. Tilbage i 1997 var klubben tæt på oprykning til serie B, men den mission kiksede med et nederlag til Monza. 2 år senere gik klubben konkurs, og var dermed ved at blive slettet helt fra det Italienske fodboldlandkort. Men den nye start blev indledt helt nede i serie D, hvor man i begyndelsen af det nye årtusinde blev fusionet med den anden Carpi-klub, Dorando Pietri Carpi. I den forbindelse tog klubben det nuværende navn Carpi FC.

Find trøjen for din italienske favoritklub hos Unisport >>

Football is back

Stadio Sandro Cabassi er navnet på klubbens stadion i ydmyge rammer med plads til kun 4144 tilskuere. Det lever dermed slet ikke op til kravet på min. 20.000 tilkuerpladser for at være med i den bedste række. I den kommende sæson i serie A spiller klubben derfor sine hjemmekampe på Stadio Braglia i Modena, ca. 20 kilometer sydpå. Stadion har i dag plads til 21.151 tilskuere efter løbende renoveringer op til 2007. Modena spiller i serie B.

Den bedste Italienske fodboldrække starter den nye sæson den kommende weekend og her skal Carpi en tur til Genova for at spille mod Sampdoria.

Hvem er du fan af i Italiensk fodbold ?

Få endnu mere italiensk sport – følg med på bloggen

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.