Frisk italiensk citrontærte
Specielt Sicilien og Amalfikysten er kendt for sin store produktion af citroner. I denne herlige citrontærte, der skal overnatte i køleskabet inden servering, er citronen den helt afgørende ingrediens. Tærten får nemt en til at drømme sig ned på det, som italienerne kalder verdens smukkeste kyststrækning, Amalfikysten.
Tærten rækker til 8 gode stykker. Læs hele opskriften igennem inden du går i gang.
Det skal du bruge
Til tærtebunden:
3 dl. hvedemel
2 spsk. sukker
150 gram køleskabskoldt smør
1 æg
Til fyldet:
2 æg
3 dl. sukker
100 gram smeltet, afkølet smør
2 økologiske citroner – fintrevet skal og saft.
Til servering:
Flormelis
Piskefløde
Sådan gør du
Lav først tærtebunden. Hvedemel, sukker og smør røres sammen til en grynet masse. Tilsæt æg og rør sammen til en dejkugle. Lad herefter dejen hvile i en plasticpose i køleskabet i en time.
Tænd ovnen på 175 grader.
Tryk dejen ud i en tærteform, der er 26-28 diameter. Formen på billedet herover er 26 diameter. Tærten slipper lettere, hvis du smører formen.
Mange flere opskrifter – Casa di Langvang
Alternativt kan du komme lidt mel på bordet, hvorpå du placerer dejkuglen. Tag så et stykke bagepapir og rul dejkuglen ud med en kagerulle. Så bliver det mindre klistret at arbejde med og bunden bliver mere jævn.
Prik bunden med en gaffel. Stil herefter formen 10 minutter i fryseren.
Forbag herefter tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt det smeltede smør, lidt af gangen. Kom citronskal og saft i massen.
Kom hele fyldet i den forbagte bund. Bag tærten nederst i ovnen i 30 minutter. Den er færdig, når overfladen har sat sig og at du har fornemmelsen af, at den er blød indvendig – prøv at skubbe lidt til formen.
Køl tærten af og sæt den herefter i køleskabet i nogle timer eller natten over for at opnå den rette konsistens.
Pudr med flormelis lige inden servering. Servér tærten med letpisket fløde.
Velbekomme