Fredsaltret Ara Pacis Augustae i Rom

Richards Meiers Ara Pacis-museum ligger på Lungotevere in Augusta ved Piazza Augusto Imperatore i det område der kaldes Marsmarken. Her finder du også Augustus’ mausoleum.

Museet blev indviet den 21. april 2006 – årsdagen for Roms grundlæggelse. Under opførelsen af Meirs museum var der masser af kritik. Mange mente at byggeriet var alt for moderne i forhold til de andre bygninger i området. Det blev også kritiseret, at Roms borgmester Francesco Rutelli gav opgaven til Meier i 1998 uden nogen form for licitation eller anden konkurrence.

Den oprindelige bygning var designet af arkitekten Vittorio Ballio Morpurgo og indviet den 23. september 1938. Det var Benito Mussolini, der i 1937 tog beslutningen om projektet på det tidspunkt.

Villa Torlonia – her boede Mussolini i Rom – klik og læs mere her

Efter Italiens indtræden i anden verdenskrig valgte man at fjerne de farvede glasvinduer, for at beskytte dem mod bombning. De blev derfor opbevaret i en bygning i San Lorenzo-området, som blev bombet af de allierede under krigen og ironisk nok blev vinduerne ødelagt under disse bombninger.

Først i 1949 åbnede museet for offentligheden igen. Herefter fulgte mange diskussioner om, hvorledes man kunne bevare altret bedst muligt. En undersøgelse i 1990’erne viste, at altret var i en så alarmerende tilstand, at Roms Kommune besluttede, at erstatte Morpurgos konstruktion fra 1938. Meiers projekt fik samme placering om det forrige.

Forsiden af monumentet

Efter Kejser Augustus havde skabt fred i Spanien og Gallien besluttede senatet at opføre et fredsalter. Den beslutning blev taget i år 13 før Kristus. Den officielle indvielse af altret fandt sted den 30. januar år 9 før Kristus. Det blev opført på Marsmarken, der var blevet opdyrket, nær ved Via Flaminia. På den måde kunne rejsende, der ankom til Rom fra nord se altret.

Res Gestae Divi Augusti

Bemærk museets facade ud mod Piazza Augusto Imperature. Her er Res Gestae Divi Augusti. Indskriften her er kejserens egen beretning om sit liv og sine store bedrifter. Se det øverste billede her på siden.

Inde på Ara Pacis kan du se en skitse af hvordan området så ud på Marsmarken, hvor der slet ikke var bygninger, som vi ser det i dag. Det var meget mere åben og landligt.

Altret er udsmykket med mennesker med relation til Augustus og Romerrigets historie. Det er noget af det aller bedst bevarede fra den tid.

Bagsiden

Augustus’ mausoleum

Ude på Piazza Augusto Imperatore igen ser du direkte over på Mausoleo di Augusto. Det er dog lukket godt af (2020), da man er igang med en større renovering af hele pladsen.

Kejser Augustus satte oprindeligt gang i byggeriet i 29 før Kristus, da han vendte tilbage til Rom efter erobringen af Egypten. Så det er en meget gammel sag vi snakker om her. Formen minder meget om Castel Sant’ Angelo.

Augustus og en lang række familiemedlemmer blev stedt til hvile i mausoleet. Han døde i 14 efter Kristus.

Augustus´ mausoleum og Museo Ara Pacis ligger på Piazza Augosto Imperatore i det centrale.

Ved besøg på Ara Pacis skal der bookes billet på forhånd. Der skal bookes dag og tid. Læs mere om at købe billetter online til oplevelser i Rom.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Tag nyt input med i kufferten til Rom – køb mine e-bøger herunder

Husket transfer ? book online og spar >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.