4 titler

Italien har vundet VM-titlen 4 gange, senest i 2006. Det er kun Brasilien med sine 5 titler, der har gjort det bedre.

I denne artikel ser jeg tilbage på samtlige verdensmesterskaber siden starten i 1930 – naturligvis set med italienske briller.

Køb VM-trøjen hos Unisport – kæmpe udvalg

Unisport har et fedt udvalg af italienske landsholdstrøjer. Klik på linket her og se udvalget. Hvis du køber en trøje eller noget af det andet fede udstyr får jeg en mindre provision – dit køb bliver ikke dyrere. Jeg bruger den til at udvikle bloggen yderligere.

EURO 2020 general shop

Italien misser VM for anden gang i træk

2022 i Qatar. For anden gang i træk er støvlelandet ikke kvalificeret til VM. Italien endte som nummer to i puljen efter Schweiz. I øvrigt uden at tabe en eneste kamp. Da kun puljevinderen gik videre, skulle Italien i playoff for at sikre billetten. Modstander i første kamp var Nordmakedonien på hjemmebane på Stadio Renzo Barbera i Palermo på Sicilien.

En tandløs italiensk offensiv fik aldrig hul på bylden. Så skete der det, der ofte sker. Modstanderen fik en kontra, der blev perfekt afsluttet i overtiden. Sensationen var en realitet på et tidspunkt, hvor man sad og ventede på forlænget spilletid. Målscorer var den tidligere Palermo-spiller Aleksandar Trajkovski, der for år tilbage havde hjemmebane på netop Renzo Barbera, da han spillede for Palermo. Hermed sikrede Nordmakedonien sig plads i den endelige finale mod Portugal om en plads ved VM.

Få mere info om Italien – få mit nyhedsbrev

Italien glipper første VM siden 1958

2018 i Rusland. For første gang siden 1958 er Italien ikke kvalificeret til VM. I kvalifikationsgruppen blev Azurri nummer to efter Spanien. Kun vinderen var sikret direkte adgang. Italien skulle derfor ud i to playoff-kampe om at komme med. Lodtrækningen gjorde at modstanderen blev Sverige. Italien tabte første kamp 0-1 på udebane og i hjemmekampen i Milano, formåede man ikke at få scoret, trods stort spilovertag og chancer. Efterfølgende blev landstræner Gian Paolo Ventura fyret og senere trak præsidenten for det italienske fodboldforbund Carlo Tavecchio sig også.

2014 i Brasilien var igen nedtur for det Italienske landshold, der sluttede som nummer 3 i den indledende pulje. 2-1 sejr over England. Nederlag 0-1 til Costa Rica og nederlag 0-1 til Uruguay. Sidste kamp huskes specielt for udvisningen til Marchisio og Suarez’ bid mod Chiellinis skulder.

2010 i Sydafrika var den helt store nedtur for Italien der endte sidst i indledende gruppe efter 1-1 mod Paraguay, 1-1 mod New Zealand og 2-3 nederlag mod Slovenien.

Spareggio i Italiensk fodbold

VM-sejr i Berlin

2006 i Tyskland. Finalesejr i Berlin over Frankrig efter straffesparkkonkurrence. En kamp der også huskes for bataljen mellem Zidane og Materazzi.

2002 i Japan og Sydkorea røg Italien ud i 1/8-dels finalen til hjemmeholdet Sydkorea 1-2 efter et golden goal i den forlængede spilletid. En kamp med masser af tvivlsomme dommerkendelser.

1998 i Frankrig vandt Italien sin indledende gruppe foran Chile, Østrig og Cameroun. I ottendedelsfinalen vandt man 1-0 over Norge på et mål af Christian Vieri. Endestationen blev kvartfinalen, hvor man tabte til Frankrig. De senere verdensmestre vandt straffesparkkonkurrencen 4-3.

Finalenederlag til Brasilien

1994 i USA tabte Italien finalen til Brasilien efter straffesparkkonkurrence. Den endte 3-2 til sydamerikanerne. Albertini og Evani scorede mens Baresi, Massaro og Roberto Baggio brændte for Italien. I semifinalen havde man slået Bulgarien 2-1 og i kvartfinalen Spanien med samme cifre.

1990 i Italien skulle hjemmeholdet helt frem til semifinalen, inden modstanderne formåede at score. Kampen mod Argentina i Napoli endte 1-1 og derefter med nederlag til Støvlelandet efter straffesparkskonkurrence 4-3. Inden semifinalen havde Italien spillet alle sine kampe på et udsolgt Stadio Olimpico i Rom. En vis Hr. Maradona spillede på det tidspunkt i Napoli, og mange mente, at de lokale napolitanere støttede ham mere end sine egne i denne kamp.

1986 i Mexico blev Italien nummer 2 i sin indledende gruppe efter Argentina. Man tabte efterfølgende ottendedelsfinalen til Frankrig med 0-2. 1986 var året hvor Danmark deltog i VM for første gang.

Italien verdensmester 1982

Verdensmester i Spanien

1982 i Spanien blev Italien verdensmester efter 3-1 over Vesttyskland. Italiens målscorere i finalen var Rossi, Tardelli og Altobelli. Paolo Rossi blev turneringens topscorer med 6 mål. I den indledende pulje blev man nummer 2 efter Polen. I mellemrunden vandt man over Argentina og Brasilien. Herefter 2-0 over Polen i semifinalen, Paolo Rossi scorede begge mål.

1978 i Argentina tabte Italien kampen om bronzen mod Brasilien. Sydamerikanerne vandt 2-1. Franco Causio scorede for Italien. Forud havde Italien vundet sin indledende gruppe foran netop Argentina, Frankrig og Ungarn. I den efterfølgende mellemrunde spillede Italien 0-0 mod Vesttyskland, 1-0 sejr over Østrig og nederlag 1-2 mod Holland.

1974 i Vesttyskland blev Italien nummer 3 i sin indledende gruppe. Polen vandt puljen foran Argentina, Italien og Haiti. Hurtig exit for de azurblå.

Stort finalenederlag til Brasilien

1970 i Mexico tabte Italien finalen mod Brasilien 4-1. Forud vandt man sin indledende gruppe foran Uruguay, Sverige og Israel. Efter de 3 kampe havde Italien 4 point og en målscore på 1-0. I kvartfinalen vandt man så 4-1 over hjemmeholdet Mexico inden Vesttyskland blev besejret 4-3 i semifinalen, efter straffesparkkonkurrence.

1966 i England blev en pinlig affære for det stolte fodboldland. Ikke nok med at man sluttede som nummer 3 og dermed ikke gik videre. I en af puljekampene tabte man således 0-1 til upåagtede Nordkorea.

1962 i Chile sluttede hurtigt for Italienerne, der sluttede som nr. 3 efter Vesttyskland og Chile og dermed ikke gik videre.

1958 i Sverige var Italien ikke kvalificeret. De blev kun nr. 2 i kvalifikationspuljen med Nordirland og Portugal. Kun vinderen af puljen, Nordirland kom med til VM.

1954 i Schweiz endte Italien på 2. pladsen a point med Schweiz i den indledende pulje, der blev vundet af England. På det tidspunkt blev der spillet en omkamp som hjemmeholdet vandt 4-1 og sendte Italien ud i VM-mørket. England og Schweiz gik dermed videre.

1950 i Brasilien gik Italien ikke videre fra den indledende runde.

1946 blev aflyst pga. 2. verdenskrig

Italien verdensmester 1938

1942 aflyst pga. 2. verdenskrig

Verdensmester i Frankrig

1938 i Frankrig hvor Italien blev verdensmester ved at slå Ungarn med 4-2 i finalen. Gino Colaussi og Silvio Piolo scorede begge 2 gange for Italien. På vejen til finalen slog Italien, Norge (2-1), Frankrig (3-1) og Brasilien (2-1).

Italien verdensmester 1934

Verdensmester på hjemmebane

1934 i Italien, hvor hjemmeholdet blev verdensmester med en 2-1 sejr over Tjekkoslovakiet efter forlænget spilletid. Raimondi Orsi og Angelo Schiavio scorede Italiens mål. På vejen til finalen slog Italien, USA (7-1), Spanien (1-0 efter omkamp) og Østrig     (1-0).

1930 i Uruguay. Første verdensmesterskab, hvor Italien som mange andre europæiske landet meldte fra pga. den daværende lange transporttid til det sydamerikanske land.

Køb VM-trøjen hos Unisport – kæmpe udvalg

Unisport har et fedt udvalg af italienske landsholdstrøjer. Klik på linket her og se udvalget. Hvis du køber en trøje eller noget af det andet fede udstyr får jeg en mindre provision – dit køb bliver ikke dyrere. Jeg bruger den til at udvikle bloggen yderligere.

EURO 2020 general shop
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.