| | | |

Til fodbold i Milano

61.698 tilskuere på et af Italiens fedeste fodboldstadions. Traditionsopgør med stor prestige mellem to af støvlelandets bedste hold var menuen, da en kammerat og jeg sidst i september tog til Milano på en rigtig fodboldtur.

Vores tur til Italiens modeby numero uno

Her kan du læse om turen til Italiens modeby nummer et. Du kan måske få et par gode råd om at gå til bold i Italien. Måske du kan blive inspireret til en fodboldtur til støvlandet, hvis du ikke allerede har prøvet det.

I det danske efterårsvejr med regn og blæst var det lækkert at lande i Linate-lufthavnen i den østlige del af Milano med omkring 20 grader lunt vejr. Herfra er det let at komme ind til Stazione Centrale ved Piazza Duca D’Aosta med busser, der kører i fast rutefart. Fra Centrale er byen forbundet via metro, busser og sporvogne.

Ved ankomsten fredag middag valgte vi at gå fra Centrale til vores hotel tæt ved den berømte kirke, Santa Maria delle Grazie. Vi gik via Piazza Repubblica og Milanos største park, Parco Sempione. Undervejs blev der naturligvis tid til turens første panini.

Galleria Vittorio Emanuele

Turister i Milano C

Lørdag var dagen, hvor vi legede turister og fik set de største af Milanos seværdigheder. Desuden var vi på besøg hos “Milano Football Museum”. Et nyt interessant museum med gamle fodboldtrøjer, fodboldstøvler, målmandshandsker, skænket af tidligere spillere. Her er også en fin gennemgang af fodboldhistorien, EM, VM, Champions League mv.

Lige inden du forlader museet får du endnu en oplevelse, nemlig i form af et kig ned i galleriet, fra 5. sal. Fodboldmuseet ligger nemlig i Galleria Vittorio Emanuele. Det er et skue, der næsten er hele billetprisen værdig. Billedet herover er taget fra museet – for enden af galleriet ligger Piazza Duomo.

GUIDE TIL MILANO: Det skal du opleve i Italiens modeby numero uno

Navigli-området

Alle 3 aftener i Milano tilbragte vi i Navigli-området. Et fantastisk hyggeligt kanalområde med masser af liv, musik og gode restauranter. Et godt sted at nyde la dolce vita, som italienerne siger.

Hver morgen på hotellet startede naturligvis med en fin buffet krydret med to af Italiens tre daglige sportsaviser, La Gazzetta dello Sport samt Corriere dello Sport. Den sidste hedder Tuttosport.

Casa Milan

Søndag var kampdag. Milan – Roma kl. 18. Undervejs mod San Siro gjorde vi et stop ved Casa Milan. Her har klubben sin administration, fanshop, museum (Mondo Milan) samt en café, kaldet Cucina Milanello (efter klubbens træningsanlæg). Nærmeste metrostation er Portello.

San Siro Stadio

Efter besøget hoppede vi på metroen igen og tog de fire stop ud til metrostationen “San Siro Stadio”. Når du kommer op fra stationen, har du stadion lige foran dig. Det er altså genialt tænkt. Med 2 timer til kickoff var der god tid til at indånde stemningen fra de mange boder med alt slags merchandise samt mad og drikke.

Da det blev tid stillede vi os i kø ved “ingesso 1”, hvor vi havde købt billet til afsnittet “secondo anello arancio”, 45 euro pr. person. Vi købte billetten hjemmefra på AC Milans officielle hjemmeside.

Når du køber billet kommer dit navn på billetten. Det skal du kunne dokumentere ved indgangen. Derfor er det mega vigtigt, at du fx. medbringer dit pas ellers kommer du ikke til fodbold.

Der er masser af sider på nettet, der sælger billetter, men vær kristisk og tjek om du har tillid til siden, inden du bestiller. Du skal også regne med, at du kommer til at betale ekstra for billetten, når du køber uden om de officielle hjemmesider.

AC Milan – AS Roma 0-2 (0-0)

San Siro

Montella vs. Di Francesco

Vincenzo Montella vs. Eusebio Di Francesco. To trænere med meget på spil. Milans Montella med fortid som både træner og spiller hos Roma mens Eusebio, der kom til Roma inden denne sæson, også har spillet for hovedstadsklubben. Begge har endvidere det tilfælles, at de er italienere med kampe for Gli Azurri, det italienske fodboldlandshold.

Kampen blev intens som forventet. Tætte dueller og store chancer til begge sider. Vi skulle helt frem til 72. minut hvor Edin Dzeko bragte Roma foran 1-0 og fem minutter senere blev det 2-0 til gæsterne ved Alessandro Florenzi. Herfra kunne Roma let styre kampen i mål, ikke mindst fordi at Milan blev ramt af en udvisning kort efter målet til 2-0.

BUDGET: Det koster en fodboldweekend i Milano

Køb din Italienske klubfodboldtrøje hos Unisport

Fan af Milan, Roma eller en anden Italiensk klub ? Unisport har et stort udvalg af Italienske fodboldtrøjer. Virksomheden har været på markedet siden 1985 og har Skandinaviens største online fodboldshop. Jeg har lavet en affialiate-aftale med Unisport, der gør, at jeg får en provision, hvis du foretager et køb hos Unisport via linket herover. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via linket.

Efter kampen var der naturligvis kø for at komme med metroen, men afviklingen fungerede overraskende godt og der gik kun ca. en time, inden vi var nede ved Navigli for at spise aftensmad.

Mandag eftermiddag var der hjemtur efter en skøn og begivenhedsrig fodboldtur til Milano.

Har du været til fodbold i Italien ? Del gerne din oplevelse herunder. Skriv hvis du har spørgsmål til din fodboldtur til Italien. Du kan skrive til info(@)forzaitalia.dk.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Tips til andre aktiviteter på din tur til Milano

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din tur til Milano. De tilbyder guidede ture til en lang række seværdigheder i byen

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.