|

Så ruller bolden i Serie A igen – læs vigtigste historier

Italiens bedste fodboldrække, Serie A, starter igen på lørdag den 13. august med kampen mellem mestrene Milan på hjemmebanen San Siro i Milano mod Udinese.

Sidste spilledag i sæsonen bliver den 4. juni 2023. Den italienske Super Cup mellem Milan og Inter spilles den 18. januar 2023 i Riyadh.

Det vil jeg særligt holde øje med i den kommende sæson:

  • Kan genkomsten af Romelu Lukaku i Inter være med til at sikre mesterskabet ?
  • Har Milan fortsat gnist efter mesterskabet sidste sæson ?
  • Hvor står Napoli efter åreladning af stjernespillere på række ?
  • Hvor ender ambitiøse Monza ?
  • Løfter Mourinho Roma til nye højder med aktivt transfervindue ?
  • Hvor ender Lazio med forstærket defensiv og intakt offensiv ?

Herunder gennemgår jeg de vigtigste transfers og nyheder fra de 20 klubber hen over sommeren. Transfervinduet i Italien lukker først torsdag den 1. september, så der kan fortsat ske en masse. Dette blogindlæg opdateres derfor løbende frem til udløb af transfervinduet.

Football is back

Har du trøjen til din favoritklub i Italien ?

Unisport har et kæmpe udvalg af fodboldtrøjer fra de italienske klubber. Klik på linket og find trøjen fra din favoritklub. Hvis du køber via linket til Unisport her, får jeg en mindre provision – dit køb bliver ikke dyrere. Indtægten bruger jeg til at skrive endnu mere italiensk fodbold og andet godt fra støvlelandet.

Atalanta BC

Træner: Gian Piero Gasparini

Atalanta Bergamasca Calcio endte sidste sæson på ottendepladsen efter flere sæsoner i top fire og Champions League. Spørgsmålet er om eventyret er slut i Bergamo eller om der venter nye oplevelser fra Joakim Mæhles klub.

I sommerpausen er Ederson kommet til fra Salernitana. Den 23-årige brasilianske midtbanespiller havde en andel i, at netop Salernitana næsten mirakuløst sikrede sig en ny sæson i Serie A. Han skulle blot bruge et halvt år i Serie A for at overbevise om, at han er klar til en højere hylde, eftersom han kom fra Corinthians i januar 2022.

Matteo Pessina er så til gengæld blevet lejet ud til barndomsklubben Monza for den kommende sæson. Atalantas fans kårede forsvarsspilleren Jose Luis Palomini som årets spiller. Apropos Joakim Mæhle er der rygter om skifte til Premier League, men han er indtil videre i Bergamo. Ellers har Atalanta været forholdsvis passive på transfermarkedet så langt.

Retro-trøjer

Bologna FC 1909

Træner: Sinisa Mihajlovic

Bologna Football Club endte sidste sæson som nummer 13.

Som så mange andre klubber har Bologna også brugt sommerpausen på at præsentere ny spillertrøje. Op til den kommende sæson er det også med ny hovedsponsor, Cazoo, der er en virksomhed i bilbranchen. Klubbens U17 vandt mesterskabet i den række med en finalesejr på 3-2 over Inter. Sidst Bolognas ungdomshold sikrede sig den titel var i 2001, hvor AC Milans nuværende træner Stefano Pioli sad på bænken.

Lykogiannis er kommet til Bologna fra nedrykkerne Cagliari på en fri transfer. Desuden har man lejet venstrebacken Andreas Cambiaso i Juventus.

Svenske Svanberg er skiftet til Wolfsburg, mens Federico Santander (tidl. FCK) er skiftet til Reggina i Serie B.

US Cremonese

Træner: Massimiliano Alvini

Unione Sportivo Cremonese er et af tre nye hold i Serie A den kommende sæson. Holdet fra byen Cremona i regionen Lombardiet blev nummer to i Serie B i sidste sæson og sikrede sig derfor direkte oprykning. Efter elleve år i lavere rækker vendte holdet i 2017 tilbage til Serie B, hvor de ind til forrige sæson endte fra 9-14.

Oprykkerne har brugt sommerpausen på at skifte træner. Ind er kommet Alvini, der senest var træner i Perugia. Fabio Pecchia der sikrede Cremonse oprykningen valgte at tage imod et trænerjob i traditionsklubben Parma.

Oprykkerne har aktivt hentet nye spillere ind til startopstillingen. Målmanden Andrei Radu er kommet til fra Inter. Til forsvaret har man hentet mexicanske Johan Vasquez i Genoa samt rumænske Vlad Chiriches i Sassuolo. Midtbanen er forstærket med Tommaso Milanese fra Roma samt Paolo Ghiglione fra Genoa. Helt fremme har man hentet Charles Pickel og David Okereke.

Empoli FC

Træner: Paolo Zanetti

Empoli sluttede sidste sæson som nummer 14 i Serie A.

Empoli Football Club har hyret Zanetti der dermed er tilbage som ny træner i klubben, hvor han selv var spiller fra 2003 – 2006. Han erstatter Aurelio Andreazzoli.

Til den kommende sæson har man lånt Koni De Winter fra Juventus til forsvaret. Rumænske Razvan Marin, midtbanespiller hos Cagliari. Den rutinerede angriber Mattia Destro er kommet til fra en anden nedrykker, Genoa mens den uruguayanske angriber Martin Satriano er lånt i Inter.

ACF Fiorentina

Træner: Vincenzo Italiano

Associazione Calcistica Fiorentina endte sidste sæson på en syvende plads, som er klubbens bedste placering siden 2015/16 hvor man blev nummer fem. Det bliver utroligt interessant at se om Italiano kan bygge på i hans anden sæson i Firenze.

Viola har hentet serberen Luka Jovic i Real Madrid til at styrke offensiven i stedet for Piatek, der er skiftet til Hertha Berlin. Keeper Pierluigi Gollini er kommet til på en lejeaftale fra Atalanta. I sidste sæson var han udlejet til Tottenham uden den store succes. Nu ligner det endelig fast spilletid for Gollini igen for den tidligere Atalanta-keeper.

Til forsvaret han man desuden hentet venstrebacken Dodo fra Shaktar Donetsk. Til midtbanen er hentet Mandragora i Juventus.

Forsvarsprofilen Nikola Milenkovic har forlænget sin kontrakt til 2027.

FC Inter

Træner: Simone Inzaghi

Football Club Internazionale Milano måtte nøjes med andenpladsen i sidste sæson efter bysbørnene fra AC Milan.

Romelu Lukaku er tilbage i Milano på en lejeaftale efter et år uden succes i Chelsea. Det store spørgsmål er om han bliver forskellen i den kommende sæson. Henrik Mkhitaryan er kommet til efter kontraktudløb i Roma.

Inter var med i kampen om Torinos forsvarsspiller Gleison Bremer, der var en af de absolut bedste spillere i sidste sæson, men han er skiftet til Juventus. Bremer kunne afløse Skriniar, der skulle være på vej væk. Han er dog fortsat i klubben. Inters fans har protesteret over for klubben for at få ham til at blive – spændende at se, hvor den ender. Inter har dog sagt farvel til Peresic der er skiftet til Tottenham og Vidal der er smuttet til Flamengo.

Juventus FC

Træner: Massimiliano Allegri

Juventus Football Club er nu endt på fjerdepladsen de sidste to sæsoner – alt andet end tilfredsstillende for Torino-klubben.

Den Gamle Dame har Torino har været på træningslejr i USA. Giallorossi har ændret på flere pladser frem mod den kommende sæson.

Dusan Vlahovic skifter til trøje nummer ni, mens skadede Federico Chiesa overtager nummer 7 fra netop Vlahovic. Georgio Chiellini er skiftet til Los Angeles Football Club i MLS. Ind er Pogba kommet til fra Manchester United samt Di Maria fra PSG. Bremer fra Torino erstatter De Light i forsvaret efter hans skifte til Bayern München.

På afgangssiden er Federico Bernardeschi skiftet til Toronto FC, hvor han bliver holdkammerat med landsmanden Lorenzo Insigne, der er skiftet fra Napoli. Dybala har kontraktudløb og er skiftet til Roma. Chiellini er skiftet til Los Angeles FC. Forsvarsspilleren De Light er solgt til Bayern München. Frabotta til Lecce. Morata til Atletico Madrid.

Har du købt trøjen med din italienske klub?

Unisport har et kæmpe udvalg af fodboldtrøjer fra de italienske klubber. Unisport er en dansk webshop, der har eksisteret siden 1995. Klik her og se, om Unisport har trøjen for netop din klub. Hvis du handler via mit link modtager jeg en mindre provision – dit køb bliver ikke dyrere.

Stadio Olimpico i Rom

SS Lazio

Træner: Maurizio Sarri

Societa Sportiva Lazio endte i sidste sæson på femtepladsen. Holdet er umiddelbart forstærket på papiret og det bliver spændende at se om Rom-klubben kan udfordre top 4.

Biancoceleste har hentet den italienske mester Alessio Romagnoli hos AC Milan på en fri en transfer. Den tidligere Milan-anfører er faktisk produkt af bysbørnene AS Romas akademi. Det var Zeman der i 2012 gav Romagnoli debut i Serie A på Romas hold. Romagnoli ligner ny styrmand i forsvaret hos Sarri og Lazio. Til det centrale forsvar er endvidere hentet Nicolo Casale, der er købt i Hellas Verona. Til midtbanen er kommet Marcos Antonio fra Shaktor Donetsk.

Målmanden Thomas Strakosha er skiftet til Brentford efter kontraktudløb i Rom. Albaneren har været i Rom siden 2012. Ny målmand er Ivan Provedel fra Spezia.

US Lecce

Træner: Marco Baroni.

Unione Sportiva Lecce vandt Serie B i sidste sæson og sikrede sig dermed en af de to direkte oprykningspladser. Rutinerede Baroni skulle således blot bruge en enkelt sæson for at sikre Lecce billetten – har har derfor også fået kontrakt for den kommende sæson.

Ind er kommet målmanden Falcone fra Sampdoria. Til forsvaret er hentet Baschirotto fra Ascoli og Frabotta fra Juventus. Til midtbanen har man lejet norske Kristoffer Askildsen i Sampdoria samt Kristijan Bistrovic der også er lejet i CSKA Moskva. I front er hentet to angribere, nemlig Assan Ceesay (Zurich) samt Federico Di Francesco, der er købt i SPAL. Federico er søn af den tidligere Roma-spiller Eusebio di Francesco, der med blandede resultater har haft forskellige trænerjobs i støvlelandet.

Morten Hjulmand var fast mand på den centrale midtbane hos Lecce i sidste sæson og der har var tale om større klubber i støvelandet er interesseret i danskeren. Men nu får han formentlig meget spilletid i Lecce i Serie A til for alvor at vise sig frem. Hjulmand bliver et af få danske islæt i den bedste italienske række den kommende sæson.

Stadio San Siro i Milano

AC Milan

Træner: Stefano Pioli

Mesterskabseffekten slår fuldt igennem hos sidste sæsons mestre, der næsten har solgt alle 40.000 tilgængelige sæsonkort. Ifølge avisen Gazzetta dello Sport er det antal aftalt med Inter, der også spiller på San Siro i Milano. Det sker for at der skal være løssalgsbilletter til salg.

Angriberen Origi er kommet til fra Liverpool mens midtbanespilleren De Ketelaere er kommet til fra Club Brügge. Simon Kjær er fortsat i klubben og det bliver interessant at følge hans sæson efter hans skade.

På afgangssiden er Kessie blevet solgt til Barcelona. Den tidligere anfører Romagnoli er skiftet til Lazio efter kontraktudløb. Til gengæld har Zlatan Ibrahimovic forlænget for endnu en sæson.

Til fodbold i Milano – læs min guide her

Har du købt trøjen for din italienske klub?

Unisport har et kæmpe udvalg af fodboldtrøjer fra de italienske klubber. Unisport er en dansk webshop, der har eksisteret siden 1995. Klik her og se, om Unisport har trøjen for netop din klub. Hvis du handler via mit link modtager jeg en mindre provision – dit køb bliver ikke dyrere.

AC Monza

Træner: Giovanni Stroppa

Læs min store artikel: AC Monza – oprykker med enorme ambitioner.

SSC Napoli

Træner: Luciano Spalletti

Societa Sportiva Calcio Napoli endte med bronze og tredjeplads i sidste sæson.

To af Napolis helt store stjerner de seneste sæsoner er fortid på Stadio Diego Maradona. Lorenzo Insigne er skiftet til Toronto FC og forsvarskrumtappen Koulibaly er skiftet til Chelsea. Desuden er tre spillere med kontraktudløb, Dries Mertens, Ghoulam og Ospina.

Ind er kommet forsvarsspilleren Leo Ostigard. Norske Ostigard der kommer fra nedrykkede Genoa, skal være med til at dække nogle store sko, efter at Loulibaly er fortid i Napoli. Endvidere er den sydkoreanske landsholdsspiller, stopperen Min-Jae Kim købt Fenerbahce.

Backen Mathias Olivera er kommet til fra Getafe mens Kvaratskhelia er kommet ind til midtbanen fra georgisk fodbold. Det er nok ikke de sidste transfers vi ser fra Napoli denne sommer. Der er rygter om både Acerbi fra Lazio, Solbakken fra Bodø Glimt, Raspadori fra Sassuolo og målmanden Kepa fra Chelsea.

Til fodbold i Rom

AS Roma

Træner: Jose Mourinho

Associazione Sportiva Roma går ind til den kommende sæson som vinder af Conference League og en sjette plads i sidste sæson. Det er også anden sæson med Mourinho, der virkelig har taget Rom med storm. Mere end 36000 har købt sæsonkort til den kommende sæson – det er 18 års siden, det har været så højt. Og der var 65.000 tilskuere til sidste test på det Olympiske Stadion, hvor Roma spillede mod Shakhtar Donetsk.

Hen over sommeren er det også blevet offentligt, at der nu igen tales om et nyt stadion til Roma. Denne gang virker der til at være mere hold i det. Planen er at det skal være klart til sæsonen 2026/27 og placeres i området Pietralata i det nordøstlige del af den italienske hovedstad.

Sommerens helt store transfer er naturligvis at Dybala skifter til Roma efter kontraktudløb hos Juventus. Mile Svilar er hentet ind som ny keeperbackup. Nemanja Matic er kommet til fra Manchester United for at styrke midtbanen. Hertil er Wijnaldum også kommet til fra PSG. Henrik Mkhitaryan er skiftet til Inter og an anden midtbanespiller Veretout er solgt til Marseille.

Til fodbold med Roma og Lazio – læs min guide til fodbold i Rom

Har du købt trøjen for din italienske klub?

Unisport har et kæmpe udvalg af fodboldtrøjer fra de italienske klubber. Unisport er en dansk webshop, der har eksisteret siden 1995. Klik her og se, om Unisport har trøjen for netop din klub. Hvis du handler via mit link modtager jeg en mindre provision – dit køb bliver ikke dyrere.

US Salernitana

Træner: Davide Nicola

Unione Sportiva Salernitana overlevede overaskende nok ved at sætte en stime sammen af sejre sidst på sæsonen. Nu kommer så sæson to hvor holdet fra Salerno igen vil være en af topfavoritterne til nedrykning.

Lovato fra Atalanta og Pirola fra Monza er hentet for at styrke forsvaret. Til midtbanen er hentet Bradavic fra Lille mens Botheim og Valencia styrker den offensive del. Angribenren Federico Bonazzoli, der i sidste sæson var lejet hos Sampdoria har fået en permanent kontrakt på 4 år i Salerno-klubben.

Football is back

UC Sampdoria

Træner: Marco Giampaolo

Unione Calcio Sampdoria endte sidste sæson på en 15. plads.

Mikkel Damsgaards nu tidligere klub har ikke været aktive til startopstillingen så langt i transfervinduet. Ind er dog hentet midtbanespilleren Filip Djuricic fra Sassuolo – han har tidligere repræsenteret Sampdoria. Mikkel Damsgaard har nu fået sit skifte på plads hos Brentford i Premier League.

US Sassuolo

Træner: Alessio Dionisi

Unione Sportiva Sassuolo Calcio endte sidste sæson på 11. pladsen. Dionisi skal i gang med sin anden sæson i klubben efter han tog over efter Roberto De Zerbi sidste sommer.

Mapei Stadium som Sassuolo deler med Reggiana (Serie C) har undergået flere forbedringer hen over sommeren. Stadion der ligger i den nordlige del af Reggio Emilia, har fået et helt nyt græstæppe, indgangene er blevet renoveret ligesom der er kommet nyt tag på øst og vesttribunerne.

Klubben har solgt sin topscorer Gianluca Scamacca til West Ham. Scamacca der i sidste sæson scorede 16 mål og har også fået debut på det italienske landshold. Raspadori rygtes til Napoli.

Til den kommende sæson har “neroverde” hentet den norske midtbanespiller Kristian Thorstvedt i Genk. Erlic er hentet i Spezia til forsvaret.

Spezia Calcio

Træner: Luca Gotti

Klubben fra La Spezia endte på 16. pladsen i sidste sæson. Det var med Thiago Motta som træner. Han er nu fortid i klubben og erstattet af den tidligere Udinese-træner Luca Gotti. Det nye træner for “ørnene” har også en fortid som assistenttræner for Sarri, da han var træner i Chelsea.

Den kommende sæson bliver klubbens tredje i træk i Serie A.

Den rutinerede forsvarsspiller Mattia Caldara er lånt i Milan mens Albin Ekdal er hentet i Sampdoria til midtbanen.

Torino FC

Træner: Ivan Juric

Torino Football Club blev nummer 10 i sidste sæson.

Angriberen Pietro Pellegri har fået en permanent kontrakt til 30. juni 2025 efter udlejningen fra Moncao i foråret. Nemanja Radonjic er kommet til fra Marseille mens Valentino Lazaro er lånt i Inter. Miranchuk er lånt for hele den kommede sæson i Atalanta.

I jagten på spilletid er danske Magnus Warming sendt på græs hos tyske Darmstadt den kommende sæson.

Udinese Calcio

Træner: Andrea Sottil

Udinese Calcio endte sidste sæson på 12. pladsen.

Den tidligere Udinese-spiller Andrea Sottil er ny mand i spidsen for Friuli-klubben. 48-årige Sotill spillede over fire sæsoner 115 kampe og scorede 7 mål for bianconero.

Bijol fra CSKA Moskva og Perez fra Atletico Madrid er hentet i til forsvaret. Jens Stryger Larsen er endelig fortid i klubben efter at have siddet uden for det meste af efteråret. Han er nu i Trabzonspor.

Hellas Verona FC

Træner: Cioffi

Hellas Verona Football Club endte sidste sæson på niende plads. Det er faktisk tredje sæson i træk at Verona-klubben ender på enten niende eller tiende pladsen, sidste de sikrede sig oprykningen til Serie A for tre sæsoner siden.

Klubben har været forholdsvis passive i transfervinduet så langt.

Football is back

Har du læst? Mine andre artikler om italiensk fodbold

Serie B – optakt til Italiens næstbedste række sæsonen 2022/2023

Monza – oprykker med enorme ambitioner

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.