|

Optakt Serie B, Italiens næstbedste fodboldrække

I denne artikel kan du læse historier fra den næstbedste italienske fodboldrække, Serie B. Læs små historier fra de 20 klubber, der skal kæmpe om oprykning til Serie A.

Serie B starter på fredag den 12. august med kampen Parma – Bari.

Har du læst ? – læs også min kæmpe optakt til Italiens bedste fodboldrække Serie A her

Nedrykkere fra Serie A

Cagliari, Genoa og Venezia.

Oprykkere fra Serie C

Vinderne af de tre rækker i Serie C, Südtirol, Modena og Bari. Fjerde og sidste nye hold er Palermo, der sikrede sig pladsen via playoff.

Har du trøjen til din favoritklub i Italien ?

Unisport har et kæmpe udvalg af fodboldtrøjer fra de italienske klubber. Klik på linket og find trøjen fra din favoritklub. Hvis du køber via linket til Unisport her, får jeg en mindre provision – dit køb bliver ikke dyrere. Indtægten bruger jeg til at skrive endnu om endnu mere italiensk fodbold og alt andet godt fra støvlelandet.

De 20 hold i Serie B, sæsonen 2022-23 – gennemgang af alle klubberne.

ASCOLI CALCIO

sluttede sidste sæson på 6. pladsen og var dermed i playoff-spillet til oprykning. Her tabte man dog 0-1 i første kamp mod Benevento. Ascoli er den største klub i regionen Marche og er den fjerde ældste klub i støvlelandet. Klubben har tidligere spillet 16 sæsoner i Serie A med en fjerdeplads i 1979/80 som den bedste.

Cristian Bucchi er ny mand på trænerposten. Senest var han træner i Triestina. I hans spillerkarriere har han optrådt for en lang række italienske klubber, heriblandt Ascoli. Klubben spiller sine hjemmekampe på Stadio Cino e Lillo Del Duca.

SSC BARI

vandt i sidste sæson den sydlige række af Serie C med 76 point, 9 point foran nummer to Catanzaro. Ny træner hos Bari er Michele Mignani. Han er manden bag oprykningen, da han kom til sidste sommer. Som spiller optrådte han bla. for Sampdoria. Klubben spiller sine hjemmekampe på Stadio San Nicola.

Klubben ejes af Aurelio De Laurentiis, der også ejer Napoli. TV-mogulens søn Luigi er indsat som administrerende direktør i Puglia-klubben. Laurentiis købte klubben i 2018, da den var gået konkurs. Nye regler i det italienske fodboldforbund FIGC forbyder én mand at eje to klubber inden for den samme sport – Laurentiis skal derfor sælge enten Bari eller Napoli senest til sæsonstart 2024/25.

På besøg i Diego Maradonas by – læs min guide til Napoli her

BENEVENTO CALCIO

sluttede sidste sæson som nummer 7. Holdet var derfor i playoff til Serie A. Første kamp blev vundet med 1-0 over Ascoli. I næste runde tabte man over to kampe til Pisa. Holdet trænes af Fabio Caserta, der kom til klubben sidste sommer. Som spiller repræsenterede han specielt klubber i SydItalien. Benevento har været i Serie A to sæsoner, 2017/18 og 2020/21. Klubben ligger nordøst for Napoli i Campania-regionen. Her har man hjemmebane på Stadio Ciro Vigorito.

BRESCIA FC

endte som nummer fem i sidste sæson. I playoff vandt de første kamp over Perugia men tabte efterfølgende til de kommende oprykkere fra Monza. Pep Clotet har overtaget trænersædet efter Eugenio Corini. Den spanske træner har fået en 2-årig kontrakt. Holdet har hjemmebane på Stadio Mario Rigamonti.

Klubben fra Lombardiet har haft mange virkelig store spillere gennem tiden – for at nævne nogle, Alessandro Altobelli, Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Josep Guardiola (Manchester City), Luca Toni, Marek Hamsik samt nuværende Milan og landsholdsspiller Sandro Tonali.

AC Monza – oprykker med enorme ambitioner – læs min optakt her

CAGLIARI CALCIO

rykkede ned fra Serie A i sidste sæson. Sardiniens stolthed er således at finde på anden klasse i italiensk fodbold den kommende sæson. Klubben har et enkelt mesterskab fra 1970 og har haft episke trænere som Claudio Ranieri, Carlo Mazzone og Massimiliano Allegri.

Til den kommende sæson står Fabio Liverani i spidsen for øboerne. Han var senest træner hos Parma. Som spiller huskes Liverani nok bedst for tiden hos Lazio, Fiorentina og Palermo. Efter nedrykningen har flere spillere forladt klubben, ikke mindst holdets angrebsstjerne Joao Pedro, der er blevet solgt til Fenerbahce. Han er blevet erstattet af en anden erfaren angriber, Gianluca Lapadula, der er kommet til fra Benevento. Klubben er på vej med nyt stadion, der efter planen skal indvies til sæsonen 2025/26. Indtil da spiller holdet sine kampe på Sardegna Arena.

AS CITTADELLA

endte som nummer 11 i sidste sæson. Klubben fra Veneto-regionen i det nordlige Italien spiller sine hjemmekampe på Stadio Pier Cesare Tombolato. Klubben der glippede oprykning til Serie A via playoff i både 2017 og 2018 trænes af Edoardo Gorini, der også har optrådt som spiller i klubben.

Football is back

COMO 1907

endte sidste sæson på 13. pladsen i Serie B. Holdet har siden den 1. december 2020 været trænet af Giacomo Gattuso, som efterhånden har skabt legendestatus i klubben. I 2021 sikrede han klubben oprykning fra Serie C. Det er ikke hans første periode i klubben som træner. Som spiller har han endvidere repræsenteret klubben mere end 180 kampe i 1990’erne.

Til den kommende sæson har klubben hentet et prominent navn til Stadio Giuseppe Sinigaglia i form af den tidligere Arsenal, Barcelona og Chelsea-spiller Cesc Fabregas. Den 35-årige spanske verdensmester fra 2010 har fået en 2-årig kontrakt med klubben i den sydlige ende af Comosøen. Klubben der er ejet af selskabet SENT Entertainment har en anden prominent herre i ledelsen, idet den administrerende direktør er Dennis Wise, mangeårig Chelsea-spiller.

COSENZA CALCIO

fra Calabria-regionen i det sydlige Italien sluttede sidste sæson på 16. pladsen og skulle derfor ud i playoff for at bevare pladsen i den næstbedste række. Den sikrede man sig ved samlet at besejre Vicenza Virtus over to kampe. Klubben spiller sine hjemmekampe på Stadio Comunale San Vito “Gigi Marulla”. Davide Dionigi er ny træner for den SydItalienske klub.

FROSINONE CALCIO

sluttede i sidste sæson på niende pladsen. Klubben ligger i byen af samme navn i Lazio-regionen næsten midtvejs på hovedvejen mellem Rom og Napoli. Klubben er den tredjestørste i regionen efter Roma og Lazio. “I Giallazzurri” har været i Serie A af to omgange og har ellers spillet i de lavere rækker.

På trænerbænken har Frosinone en af de største personligheder i Serie B, nemlig en italiensk verdensmester fra 2006. Fabio Grosso har siddet på posten siden marts 2021. Han vil for altid blive husket for to mål under VM-slutrunden. Det udlignende mål til 1-1 i sidste minut af den forlængede spilletid mod Tyskland i semifinalen, der sikrede straffesparkskonkurrence som Italien vandt. I VM-finalen mod Frankrig scorede Grosso det afgørende mål i straffesparkskonkurrencen. Frosinone spiller sine kampe på Stadio Benito Stirpe, der i 2017 stod fuldstændig gennemrenoveret.

GENOA CFC

er en af de tre nedrykkere fra Serie A. Og her er ikke tale om hvem som helst, da Genoa med fødselsår 1893 er Italiens ældste fodboldklub. Det var en kaotisk sidste sæson, hvor man havde ikke mindre end fire trænere, gennem sæsonen. En af dem var Andrij Sjevtjenko.

Der bliver dog stadig spillet Serie A-fodbold på Luigi Ferraris i den kommende sæson, men det er bysbørnene fra Sampdoria, der skal levere på højeste hylde i den liguriske havneby. Genoa har dansk islæt i form af Morten Frendrup. Holdets træner er tyske Alexander Blessin, der kom ind som holdets fjerde træner sidst på sæsonen i foråret. Ifølge klubbens præsident Alberto Zangrillo er der kun et mål for den kommende sæson – vinde Serie B og retur til det bedste selskab.

MODENA FC

vandt Gruppe B i Serie C for holdene beliggende i det centrale Italien og sikrede sig oprykningen. Italienske Attilio Tesser er manden på trænerbænken. Han blev ansat sidste sommer. Kanariefuglenes bedste historiske resultat er en tredjeplads i Serie A i 1946/47 hvor man blev nummer tre efter Grande Torino og Juventus. Modena spiller sine kampe på Stadio A. Braglia.

PALERMO FC

er tilbage på næstbedste klasse i italiensk fodbold efter at være sendt helt til tælling efter konkurs. Klubben var i mange år drevet af den farverige præsident Maurizio Zamparini, der døde februar 2022. I dag er klubben ejet af City Football Group, der ejer en lang række fodboldklubber, heriblandt Manchester City.

Simon Kjær startede sin udlandskarriere på Renzo Barbera, da han i 2008 blev solgt af FC Midtjylland. Kjær er siden blevet kåret som en af klubbens bedste forsvarsspillere gennem tiderne af klubbens fan. Meget store spillere har optrådt for “I rosanero” gennem tiderne, målmænd som Sorrentino og Sirigu. Forsvarsspillere som Barzagli, Grosso (træner i Frosinone), Balzaretti, Zaccardo. Midtbanespillere som Corini, Illicic (Atalanta), Pastore, Vazquez. Angreb tæller spillere som Dybala(Roma), Amauri, Miccoli, Toni og Cavani.

Træner for Palermo den kommende sæson er Eugenio Corini.

Football is back

PARMA CALCIO

blev nummer 12 i sidste sæson efter nedrykningen fra Serie A i 2021. Holdet blev for år tilbage regnet for en af de syv søstre i italiensk fodbold, der delte titlerne mellem sig, men den klub er klubben fra Emilia-Romagna langt fra i øjeblikket.

Holdets nye træner denne sommer er Fabio Pecchia, der kommer fra Cremonese, som han netop har sikret oprykning til Serie A i den kommende sæson.

Når jeg skriver Parma kan jeg ikke komme uden om at nævne en spiller. Målmand Gianluca Buffon. “Gigi” er efterhånden blevet 44 år men er klar til endnu en sæson mellem stængerne på Stadio Ennio Tardini. Han passerer den kommende sæson 200 kampe for Parma, hvor det hele startede midt i 90’erne. Siden blev det til over 500 kampe for Juventus, inden turen gik forbi PSG/Juventus inden returen til skinkebyen sidste sommer. 176 landskampe samt et VM 2006 skal også nævnes.

Ifølge Giornale di Sicilia er klubben tæt på at nå et salg på 10.000 sæsonkort.

AC PERUGIA

sluttede sidste sæson på den ottende og sidste playoff plads om oprykning til Serie A. Her mødte Umbrien-klubben Brescia og tabte 2-3. På bænken har Perugia fået nyt blod i form af den meget rutinerede Fabrizio Castori, der har mere end 1000 kampe på sit CV som træner – primært fra Serie B og C. Sæsonen 20/21 var han manden der sikrede Salernitana oprykningen til Serie A. På grund af svigtende resultater i sidste sæson blev han fyret efter 8 kampe, som er hans eneste erfaring fra øverste hylde. Klubben spiller sine kampe på Stadio Renato Curi.

PISA SC

endte på tredjepladsen i sidste sæson. I playoff tabte man dramatisk til Monza, der tog den tredje oprykningsplads til Serie A. Efter den glippede oprykning har “nerazzurri” ansat Rolando Maran som ny træner. Rutineret træner med over 600 kampe på sit CV herunder en del fra Serie A med Chievo, Cagliari og Genoa.

Klubben fra det vestlige Toscana spiller sine hjemmekampe på Arena Garibaldi – Stadio Romeo Anconetani.

Monza snyder Pisa for oprykningspladsen – læs min artikel her

Har du trøjen til din favoritklub i Italien ?

Unisport har et kæmpe udvalg af fodboldtrøjer fra de italienske klubber. Klik på linket og find trøjen fra din favoritklub. Hvis du køber via linket til Unisport her, får jeg en mindre provision – dit køb bliver ikke dyrere. Indtægten bruger jeg til at skrive endnu om endnu mere italiensk fodbold og alt andet godt fra støvlelandet.

REGGINA 1914

sluttede sidste sæson som nummer 14 med god afstand til nedrykningspladserne. Klubben fra Reggio Calabria i det sydlige Italien har en legende på trænerbænken. Verdensmesteren med Italien fra 2006 Filippo Inzaghi er ansat for den kommende sæson.

Klubben har denne sommer hentet den tidligere FCK-angriber Federico Santander i Bologna. Pippo Inzaghi ved hvad han får, da de to også arbejdede sammen i Bologna. Reggina spiller sine hjemmekampe på Arena dello Stretto Ciccio Franco.

SPAL

sluttede sidste sæson lige efter Reggina på 15. pladsen. Klubben med det specielle navn står for “Società Polisportiva Ars et Labor” Spal holder til i Ferrara i Emilia-Romagna-regionen. Her spiller man på Stadio Paolo Mazza. Roberto Venturato har stået i spidsen for holdet siden januar 2022.

FC SÜDTIROL

vandt den nordlige Gruppe A i Serie C og sikrede sig oprykning til Serie B. Klubben fra det nordlige Italien har base i Bolzano eller Bozen. Holdet spiller sine hjemmekampe på Stadio Druso, opkaldt efter Nero Claudio Druso, som fik bygget den første bro over Isarco-floden ved Bolzano. Stadion har blot plads til 2800 tilskuere, hvilket skal opgraderes til den kommende sæson, hvor man er i Serie B for første gang.

Som træner har klubben hentet U23-træneren hos Juventus, Lamberto Zauli. Som assistent får han den tidligere Perugia-spiller Leandro Greco. Få dage før klubbens debut i Serie B har man sagt farvel til Zauli og indsat Leandro Greco som midlertidig løsning. Dramatisk at man skiller sig af med en ny træner efter to måneder på posten – ifølge pressemeddelelsen handler det om uenigheder om sportslig retning.

TERNANA CALCIO

endte sidste sæson som nummer ti. Klubben fra Terni i Umbrien har i truppen den danske forsvarsspiller Frederik Sørensen. Holdet træner af Cristiano Lucarelli, der huskes som en målfarlig angriber som spiller. Lucarelli havde en meget tæt reletion til Livorno, hvor han er født. Han spillede her 146 kampe og scorede imponerende 90 mål. I sæsonen 2003/04 var han den helt store helt da han scorede 29 mål i 38 kampe og sikrede Livorno oprykning til Serie A. Lucarelli var som spiller også kontroversiel, da han er åbenlyst erklæret kommunist.

Klubben spiller sine hjemmekampe på Stadio Libero Liberati.

VENEZIA FC

rykkede ud af Serie A i sidste sæson efter at kanalbyen endte på sidstepladsen. Klubben fik blot en enkelt sæson i det bedste selskab. Klubben har op til denne sæson hentet målmanden Jesse Joronen hos Brescia. Han er kendt fra dansk fodbold gennem hans ophold hos Horsens og FCK. Holdet trænes af Ivan Javorcic. Klubben spiller sin kampe på Stadio Pier Luigi Penzo.

Football is back

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.