Enzo Ferrari
| | | | |

Enzo Ferrari – optagelser til ny film er i gang

Optagelserne til den nye hollywoodfilm om Enzo Ferrari er startet i begyndelsen af august. I spidsen står den amerikanske instruktør Michael Mann ( Heat).

Optagelserne til filmen finder sted i Ferraris hjemby Modena i Emiglia-Romagna regionen. Den vil fortælle historien om det italienske racerikon og iværksætter Enzo Ferrari.

Enzo Ferrari spilles af Adam Driver (House of Gucci). Penélope Cruz (To Rome with love) spiller hans kone Laura, mens Shailene Woodley (En flænge i himlen) har rollen som Enzos elskerinde Lina Lardi.

Christian Bale blev først nævnt i hovedrollen som Enzo. Derefter var fokus angiveligt på Hugh Jackman, inden valget til sidst faldt på Adam Driver.

Filmen udspiller sig i sommeren 1957 midt i Ferraris bekymringer om konkurs, hans smuldrende ægteskab og tragedien med at miste sin søn Alfredo som 24-årig.

Alfredo med kaldenavnet Dino var uddannet ingeniør og arbejdede på en motor helt op til sin død. For at mindes sønnen kaldte han den motor, som sønnen arbejdede på for Dino.

På denne dramatiske baggrund tog Enzo Ferrari beslutningen om at deltage i årets skæbnesvangre “Mille Miglia” billøb på tværs af Italien mellem Brescia og Rom.

Under løbet i 1957 tog to bilulykker livet af en chauffør og 10 tilskuere, heraf fem børn.

Filmen har været undervejs i de sidste to årtier og beskrives af instruktøren Michael Mann som et “passionsprojekt”.

Manuskriptet er skrevet af afdøde Troy Kennedy-Martin (Italian Job 1969) og inspireret af bogen “Ferrari – The Man, The Cars, The Races, The Machine” fra 1991 af Brock Yates.

Sideløbende med spillefilmen er der optagelser i gang i Rom til en Apple TV+serie om Enzo Ferrari.

Om Enzo Ferrari

Enzo Anselmo Giuseppe Maria Ferrari blev født den 18. februar 1898 i Modena. Han døde samme sted 90 år gammel den 14. august 1988. Han var oprindelig selv racerkører inden han skabte racerholdet Scuderia Ferrari i 1929.

Senere skabte han selve bilmærket Ferrari. Historien om det velkendte hesteemblem på bilerne stammer fra en italienske jagerpilot Francesco Baracca. Under første Verdenskrig gav Baraccas mor Ferrari en halskæde med hesten.

Baracca blev skudt ned og dræbt af et østrisk fly i 1918. Til minde om hans død brugte Ferrari hesten til at skabe det emblem, der skulle blive det verdensberømte Ferrari-logo. Det blev første gang set på en Ferrari i 1947.

Ferraris største sejre kom på Le Mans i Frankrig, hvor han vandt ni gange – heraf seks i træk fra 1960-65. Herudover flere sejre i Formel 1 i 1950’erne og 1960’erne.

I fødebyen Modena findes museet, den officielle hjemmeside, “Museo Enzo Ferrari”.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.