Tag på bus-sightseeing i Rom

 

Har du prøvet at være på bus sightseeing på din storbyferie ? Rom har flere udbydere af den service og jeg har gennem årene prøvet de fleste af dem. I denne artikel kan du læse om fordele og ulemper ved denne form for måde at se den evige stad på.

Hvis det er din første tur til Rom, vil jeg anbefale, at du bruger busserne den første dag. På den måde får du et godt overblik over de seværdigheder, du vil se nærmere på de næste dage.

Det er en afslappende måde at se Rom på. Samtidig hviler du fødderne.

Det er også en fleksibel måde at se byen på. Du kan hurtigt beslutte dig for at hoppe af bussen, fordi der i området er andre seværdigheder at betragte – du kan hoppe på bussen senere ved et andet stoppested.

En af udbyderne i Rom er BIG BUS ROME, der er kendetegnet ved sin mørkerøde farve på busserne. Selskabet er en af verdens største operatører af sightseeing busser.

(Reklamelink. Jeg har lavet en affiliate-aftale med BIG BUS ROME.  Det gør at jeg får en provision, hvis du køber via et link i denne artikel. Indtægten er med til at dække mine udgifter til bloggen. Samtidig giver den mig mulighed for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Din rejse bliver ikke dyrere, hvis du køber via linket.)

3 ruter

I Rom tilbyder BIG BUS 3 forskellige ruter. Herunder kan du læse om de 3 ruter. Vær opmærksom på, at de nævnte tider er ca. tider. Min erfaring er, at busserne kan være en del forsinkede og i andre perioder kører lige til tiden. Rom er en hovedstad og dermed en by med tæt trafik, hvad der deraf følger af køer mv.

Den røde rute

Ruten kører alle hverdage. Dagens første bus kører fra Termini kl. 9.00 og den sidste kl. 18.00.

Lørdage køres den røde rute indtil kl. 14.00.

Turen tager omkring 1 time og 40 minutter hvis du ikke hopper af undervejs. Der kører en bus ca. hver tyvende minut.

Ruten har 8 stop, hvor du kan hoppe af og på.

Termini (Roms hovedbanegård), Piazza Indipendenza, Colosseum, Circo Massimo, Piazza Venezia, Vatikanet, Trevifontænen/Den Spanske Trappe, Piazza Barberini.

Det er den klassiske rute, der bringer dig rundt til de steder, du SKAL se i Rom.

Den blå rute

Ruten kører alle weekender, fra kl. 14.00 lørdag + søndag samt ferieperioder og helligdage.

Turen tager ca. 1 time og 40 minutter, hvis du ikke hopper af undervejs. Dagens første bus kører fra Termini kl. 9.00 og den sidste kl. 19.00.

Der kører en bus ca. hver tyvende minut.

Ruten har 8 stop, hvor du kan hoppe af og på.

Termini, Piazza Indipendenza, Basilica Santa Maria Maggiore, Colosseum, Circo Massimo, Piazza Venezia, Vatikanet, Piazza Barberini.

Den lilla rute (katakomber og Caracalla-ruten)

Ruten kører alle dage, mandag – søndag. Turen tager ca. 1 time, hvis du ikke hopper af undervejs.

Dagens første bus kører fra Termini kl. 9.00 og den sidste kl. 17.00. Der kører en bus ca. hver tyvende minut.

Ruten har følgende 10 stop, altså hvor du kan hoppe af og på;

Termini, Basilica Santa Maria Maggiore, Colosseum, Porta San Sebastiano, Katakomberne/Chiesa San Sebastiano, Caffarella Park, Domine Que Vadis-kirken, Terme di Caracalla, Circo Massimo, Piazza Venezia.

Der er rigtig mange spændende ting, at se på denne rute. Men alt efter hvor mange dage du har til din rådighed og om det er din første Rom-tur, vil jeg anbefale dig at prioritere den røde/blå rute i første omgang.

Billettyper

Der er forskellige typer af billetter, som jeg vil anbefale dig, at læse om hos BIG BUS ROME.

Huske at printe din billet, som du modtager pr. mail efter du har bestilt. Husk at få den med i din baggage til Rom. Den skal vises, når du hopper på bussen. Alternativt kan du få din billet som E-billet til din smartphone. Her skal du dog være sikker på at have billetten hentet, således at du kan vise den til medarbejderen på bussen.

Værd at vide

Køb billetten online på BIG BUS ROME og spar 10%.

Hvis det er din første tur til Rom, vil jeg anbefale, at du bruger busserne den første dag eller de første 2 dage på at komme rundt og se de vigtigste seværdigheder – få et overblik over, hvad du gerne vil se endnu nærmere på efterfølgende.

Billetten skal benyttes inden for 6 måneder efter købsdatoen. Du behøver derfor ikke beslutte hvilken dag, du vil bruge den, hvis du køber den online hjemmefra.

Husk at gemme din billet under hele turen, også hvis du har købt billet til 2 dage.

Der er gratis Wifi ombord på bussen.

Der er audioguides i busserne på 9 sprog, så du undervejs bliver orienteret om de steder, bussen kører forbi.

Til sidst vil jeg anbefale dig at hente BIG BUS gratis App i Itunes eller Google Play, så er du hele tiden opdateret og har styr på ruterne.

God tur rundt i den evige stad 🙂


big bus rome

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.