Om regionen
Puglia er støvlelandets hæl. Regionen grænser op til Molise i nord. Mod vest ligger Campania og Basilicata. I øst ligger Adriaterhavet. Regionen har godt 4 mio. indbyggere, fordelt på 6 provinser.

Oversigt over Italiens hæl
Oversigt over Italiens hæl


Hovedstaden
Bari er hovedstad i Puglia. Byen der har ca. 312.000 indbyggere, ligger helt ud til Adriaterhavet. Det er Italiens niende største by målt på befolkningen. I Syditalien er Bari den 3. største by efter Napoli og Palermo. Byen er central i forhold til krydstogter, og håndterer hvert år ca. 2 millioner passagerer via søvejen mellem Europa, Balkan og Mellemøsten.

Byer i regionen
Lecce er en by i Salento i den sydlige del af regionen, på Salento-halvøen. Byen har et romersk amfiteater. Lecce er kendt som et naturskønt område med naturparker.

Brindisi er en anden historisk by i den sydlige del ud til Adriaterhavet. Varer fra Orienten endte her og ad den antikke vej Via Appia endte varerne i Rom. I dag kan man stadig se Via Appias slutpunkt ved havneanløbet i den gamle del af Brindisi. Man kan dagligt sejle til og fra Grækenland fra Brindisi.

Foggia er en by i den nordlige del af Puglia. Byen har ca. 153.000 indbyggere.

Mere viden
Regionens officielle hjemmeside: Regione Puglia
Hovedbyens officielle side: Comune di Bari
Lecce Kommune: Byens officielle hjemmeside

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Følg med på bloggen

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.