Om regionen
Puglia er støvlelandets hæl. Regionen grænser op til Molise i nord. Mod vest ligger Campania og Basilicata. I øst ligger Adriaterhavet. Regionen har godt 4 mio. indbyggere, fordelt på 6 provinser.

Du kan se de seks provinser på billedet herunder:

Oversigt over Italiens hæl
Oversigt over den italienske hæl


Hovedstaden Bari
Bari er hovedstad i Puglia. Byen der har ca. 312.000 indbyggere, ligger helt ud til Adriaterhavet. Det er Italiens niende største by målt på befolkningen.

I Syditalien er Bari den tredje største by efter Napoli og Palermo. Byen er central i forhold til krydstogter. Den håndterer hvert år ca. to millioner passagerer via søvejen mellem Europa, Balkan og Mellemøsten. Byens havnepromenade regnes for en af de smukkeste i Italien.

Byer i regionen
Lecce er en by i Salento i den sydlige del af regionen, på Salento-halvøen. Byen har et romersk amfiteater. Lecce er kendt som et naturskønt område med naturparker.

Brindisi er en anden historisk by i den sydlige del ud til Adriaterhavet. Varer fra Orienten landede her via søvejen. Herfra kom de ad den antikke vej, Via Appia til Rom.

I dag kan man stadig se Via Appias slutpunkt ved havneanløbet i den gamle del af Brindisi. På samme måde kan man også i Rom gå den modsatte vej. Man kan dagligt sejle til og fra Grækenland fra Brindisi.

Foggia er en by i den nordlige del af Puglia. Byen har ca. 153.000 indbyggere. Landbrugssektoren er grundpillen i områdets økonomi. Området kaldes Italiens kornmagasin. Herudover er området kendt for produktion af vandmeloner og tomater.

Mere viden
Regionens officielle hjemmeside: Regione Puglia
Hovedbyens officielle side: Comune di Bari
Lecce Kommune: Byens officielle hjemmeside

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.