Om regionen
Calabria er nærmeste region til Sicilien på den anden side af Messina-strædet. Nord for Calabria ligger Basilicata. Regionen har næsten 2 mio. indbyggere fordelt på 5 provinser.

Regionen ved Italiens støvlespids har 3 nationalparker. Parco Nazionale della Calabria og Parco Nazionale della Sila ligger centralt i regionen. Den sidste park, Parco Nazionale dell’Aspromonte ligger i den sydlige del af Calabria. Området er et af de fattigste i Italien. Uden de store byer i området, er det ikke her infrastrukturen har de bedste betingelser, ligesom området har ry for megen kriminalitet.

Hovedstaden
Catanzaro er regionens hovedby med sine godt 90.000 indbyggere. Byen ligger i den centrale del af regionen ud til det Ioniske Hav. Der er kun ca. 30 km. til Tyrrhenske Hav på den anden side af regionen.

Byer i regionen
Crotone ligger længere oppe af østkysten langs det Ioniske Hav. Byen har ca. 60.000 indbyggere.

Sydligst ligger Reggio di Calabria ved Messina-strædet. Byen har 185.000 indbyggere, regionens største by og Italiens 14. største by.

Calabria-flag

Mere viden
Regionens officielle hjemmeside: REGIONE CALABRIA
Hovedstadens hjemmeside: COMUNE di CATANZARO

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.