Om regionen
Lazio ligger langs det Tyrrhenske Hav og grænser op til regionerne Toscana og Umbrien mod nord. Øst for Lazio ligger Abruzzo og Molise og mod syd Campania hvis hovedby er Napoli. 

Der er ca. 5,6 millioner indbyggere i regionen, hvilket i Italien kun overgås af Campania lige syd for.

5 provinser

Lazio er inddelt i 5 provinser – Frosinone, Latina, Rieti, Rom og Viterbo. Målt på areal er Rom den største, mens Latina er den mindste. Rom har naturligvis de fleste indbyggere, mens der bor næstflest i Latina.

Villa D'Este i Tivoli
Villa D’Este i Tivoli

Hovedstaden
Hovedbyen i Lazio er Rom, som også er hele Italiens (og verdens) hovedstad. Med sine godt 2,6 millioner indbyggere er Rom den mest folkerige by i Italien.

Rom er med sine mange seværdigheder et stort trækplaster for turister fra hele verden. Colosseum, Trevifontænen, Den Spanske Trappe og Vatikanet med Peterskirken for blot at nævne nogle ganske få af dem.

Byer i regionen
Den hyggelige by Tivoli øst for Rom er en oplagt udflugt værd med sine tre smukke seværdigheder, den smukke park Villa d’Este, Villa Adriana og Villa Gregoriana. Du kommer nemt fra Rom til Tivoli med bus.

Vinbyen Frascati hvis hvidvin du kan finde i mange supermarkeder herhjemme, ligger i området Castelli Romani i Albanerbjergene syd for Rom. Det er et fantastisk område med mange hyggelige byer, fx. Nemi, der ligger navn til den ene af søerne i området. Castel Gandolfo er en anden interessant by i området, her har paven sin ferieresidens.

Viterbo ligger nord for Rom i provinsen af samme navn. Byen kaldes pavernes by, da paverne i en årrække boede her. Du finder bla. pavernes palads, Palazzo dei Papi, der blev bygget i perioden 1255-66.

Latina syd for Rom er regionens næststørste by overgået af Rom. Byen ligger helt ud til Tyrrhenske Hav.

Mere viden
Smuk park med fontæner: Villa D’este i Tivoli
Side om regionen: Visit Lazio
Tips til Rom: ForzaItalia anbefaler

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Tips til aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Få unikke oplevelser til din ferie – køb mine e-bøger >>

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.