Palazzo Farnese i Rom
| | |

På besøg i Palazzo Farnese i Rom

Palazzo Farnese i Rom huser Den Franske Ambassade i Italien samt Den Franske Skole i Rom. Huset er åben for guidede ture. Det kan du læse mere om i dette blogindlæg.

Vi er i området syd for Corso Vittorio Emanuele og vest for Via Arenula og ned mod Tiberen. Piazza Farnese, hvor Palazzo Farnese ligger, er nabo til den populære “Campo”, Piazza di Campo de Fiori. Det er Roms sjette rione, Parione.

Palazzo Farnese

Palazzo Farnese er en af ​​Roms elegante bygninger. Paladset blev bestilt i 1513 af Alexander Farnese (1468-1549), senere blev valgt til pave under navnet Paul III. Det stod færdigt i 1589. Under byggeriet stod det under ledelse af fire store arkitekter: Antonio Sangallo, Michelangelo, Vignola og Giacomo Della Porta i nævnte rækkefølge.

Blandt mesterværkerne i Palazzo Farnese, som du vil være i stand til at beundre under den guidede tur, er det berømte Carracci-galleri. Fuldstændig fantastisk og alle pengene værd. Det 20 meter lange galleri er udført mellem 1597 og 1608 af de to brødre Annibale og Augustin Carracci.

På rundturen kommer man også forbi Hercules-salonen. Her er gobeliner, vævet i det syttende århundrede.

Galleriet genåbnede i september 2015 efter 18 måneders restaurering.

I operaen Tosca bliver paladset brugt som bolig for politichefen Scarpia.

Farnese-paladset har som nævnt været fransk ambassade siden 1874. Udover Den Franske Skole i Rom er her også et forskningsinstitut og et bibliotek siden 1875.

Den Franske Ambassade på Piazza Farnese i Rom
Piazza Farnese med de to fontæner

Praktisk om et besøg i Palazzo Farnese

Du kan kun besøge paladset gennem en guidet tur.

Når du køber billet skal du oplyse ID-dokumentation, fx. pas. Det er vigtigt, at du medbringer denne dokumentation sammen med billetten.

Du skal møde 30 minutter før den tid, hvor den guidede tur starter. Da det er en ambassade, har man indført security-tjek, som du kender det fra lufthavnen.

Det er ikke tilladt at fotografere inde på paladset. Vi betalte 12 euro pr. person for billetten. Rundturen med engelsk guide varede godt en time.

Læs mere og køb billet her.

Chiesa di Santa Brigida i Rom
Chiesa di Santa Brigida på Piazza Farnese

Piazza Farnese

Pladsen foran Palazzo Farnese indeholder to identiske fontæner. De har stået her siden 1600-tallet. De menes at have været i de antikke bade i Caracalla-termerne i Rom.

I pladsens nordlige ende ligger kirken, Chiesa di Santa Brigida. Kirken er dedikeret til svenske Brigitte. Her kan du opleve bøn og sang i den lille kirke.

Via Giulia i Rom
Via Giulia – lige bag Piazza Farnese

Via Giulia

Lige bag Farnese-paladset ligger Via Giulia. Det er en meget lang gade på omkring en kilometer.

Her ses den meget berømte og meget fotograferede bue, pyntet med liljer og marmordekorationer. Over buen findes paladsets terasse. Konstruktionen tilskrives Michelangelo, der ledede paladsets værker efter Sangallos død.

I det oprindelige projekt, havde Michelangelo tegnet en bro, der skulle forbinde paladset med Trastevere på den anden side af floden Tiberen. Her skulle den forbindes med et andet slot, nemlig Palazzo Farnesina. Projektet blev aldrig til noget.

Husket at købe transfer? – køb online og spar >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

50 unikke oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.