Erhvervslivet i Italien | Forzaitalia.dk anbefaler | Italienske historier | Turisme

Verdens største motorcykelmesse i Milano

(FOTO: EICMA 2015)

Dette blogindlæg er indsendt af gæsteblogger Bent Jørgensen, som skriver om hans spændende besøg på verdens største motorcykelmesse. Nederst finder du et kæmpe galleri, med masser af billeder fra Bents kamera.

EICMA 2015

I november 2015 var der et kæmpe event i Milano, Italien. Det er den store begivenhed dedikeret udelukkende til motorcykler. Navnet er EICMA (Esponsizione Internazionalee Ciclo Motociclo e Accessori, som oversat til dansk betyder noget i retning af Milanos Internationale show for Motorcykler og tilbehør).

EICMA er verdens største motorcykelmesse, som afholdes hvert år. Jeg besøgte EICMA messen sammen med en ven i november 2015 og vil gerne give jer lidt info om den fantastiske oplevelse.

500 tusinde besøgende

Det startede helt tilbage i 1914 med den første EICMA messe og begivenheden fejrede derfor 100 års jubilæum i 2014. Messen organiseres af the Italian Association of Bicycle and Motorcycle Industry Manufacturers. I 2008 rundede messen en halv million besøgende og siden er besøgstallet steget hvert år.

Det er det helt store tilløbsstykke for motorcykel entusiaster fra hele verden, som besøger messen. Det er her alle de store motorcykel mærker, Honda, BMW, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Ducati, og flere præsenterer deres nye modeller og fremtidsvisioner. Og gæsterne flokkes om de nye modeller. Messen er kæmpe stor og strækker sig ud på omkring 280.000 kvm.

Den smukke...Ducati 959 Panigale
Den smukke…Ducati 959 Panigale

Passion for bikes

Hele messen oser af kærlighed til alt, hvad der har med motorcykler at gøre og for alle dem, som elsker motorcykler, hvad enten man kan lide at cruise på sin chopper, eller slange sig rundt i svingene på sin sportsmotorcykel rundt på de snoede italienske alpeveje, eller drømmer om at følge den transsibiriske jernbane til Mongoliet på sin Adventure bike, så er der noget for alle. Alle genrer er repræsenteret i rigelige mængder. Alle typer motorcykler er repræsenteret. Vespa scooter, billige China bikes, custom chopper, Adventure bikes og udstyr, street bikes i massevis, og helt til de vildeste sportsmotorcykler Yamaha R1, Kawasaki H2R med flere. De er der alle sammen. Og de fleste kan publikum kravle op og sidde på.

Derudover er der selvfølgelig også tusindvis af kvadratmeter med både store og små leverandører af tilbehør og udstyr til alle motorcykler.

Kæl for cyklerne

Så hvis du ligesom jeg går og overvejer at købe en ny motorcykel, men ikke rigtig kan finde frem til den helt rigtige motorcykel for dig, så er EICMA messen i Milano det helt rigtige sted at tage hen. Her kan du se alle modellerne 1:1 og sidde på dem, kæle for dem, smage på dem! Indhalere den vidunderlige duft af motorcykel og det frie liv på landevejen i Guds vidunderlige natur.

Der er mange mennesker på messen, der er rigtig mange mennesker. De første dage af messen er dedikeret til pressen og her er der færre mennesker, men hvis du ikke har mulighed for at komme disse dage, men kommer i weekenden, hvor messen åbnes for publikum, skal du indstille dig på, at der er tæt af mennesker. Det er værst fra åbningen og de første mange timer, så sørg for, at en del af den tid du planlægger på messen, indeholder de sidste 2-3 timer af åbningstiden, da det helt klart er her, der er mest plads omkring de enkelte stande.

Yamahas spritnye Terminator MT-10
Yamahas spritnye Terminator MT-10

Umuligt at se det hele på 1 dag

Messen er så stor, at det nærmest er umuligt at se det hele på en dag, så hvis du er en af dem, der vil se det hele, må du afsætte 2 dage til det. Ellers skal der prioriteres. Men det kan varmt anbefales at besøge messen. Det er stort og en kæmpe oplevelse, hvis du ligesom jeg, elsker livet på to hjul.

Turen til Milano

Vi fløj fra Hamborg lufthavn til Milano Malpensa Airport. Flyveturen tager ca. 1 time 40 min. Fra Malpensa Airport er det meget let at komme ind til Milano centrum. Vi tog en bus, som holder lige udenfor lufthavnen og kører ind til hovebanegården midt i Milano. Det kostede 8 Euro hver vej. Det tager en lille time.

GUIDE TIL DIN TUR: Det skal du opleve i Milano

Fra hovedbanegården kunne vi gå til vores hotel Best Western på hjørnet af Corso Buenos Aires og Piazza Lima. Her er der gåafstand ind til midtbyen, hvis man vil ind og se de interessante gader og den enorme og smukke kirke Duomo di Milano.
Lige udenfor hotellet ligger metrostationen Lima, hvorfra man kan køre direkte helt ud til messen til metrostationen Rho Fiera lige udenfor messehallernes indgang. Så vidt jeg husker kostede billetten 2,5 Euro hver vej.

Der er mange mennesker, som elsker motorcykler
Der er mange mennesker, som elsker motorcykler

Billeder fra messen

SE FLERE BILLEDER: EICMA 2015 – den officielle side

Galleri – klik på billederne for at se dem større.

Skriv til info(a)ForzaItalia.dk hvis du kan tænke dig at skrive et blogindlæg som gæsteblogger. Læs mere om bloggen ved at klikke her.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.