| |

Eataly sponserer “den sidste nadver” med 1 million euro

 

Private virksomheder har de seneste år støttet en del renoveringsprojekter i Rom. Det har de fået muligheden for, da kommunekassen fattes penge. Det drejer sig om store og vigtige seværdigheder som Colosseum, Trivi-fontænen og Den Spanske Trappe.

Senest er det kommet frem, at fødevarekæden Eataly støtter renoveringen af det rum, der huser et af verdens mest berømte malerier, “den sidste nadver” af Leonardo da Vinci.

Projektet blev offentliggjort forleden på et møde i Milano mellem den Italienske kulturminister Dario Franceschini og bagmanden for Eataly Oscar Farinetti. Fødevaremastodonten, der har åbnet en afdeling i Illum i København, støtter projektet med hele 1 million euro. Pengene skal bruges til at forbedre indeklimaet således, at maleriet opnår en bedre holdbarhed og muligheden for, at flere gæster kan opholde sig i rummet på en gang.

TURIST I MILANO: Læs min guide til den nordItalienske modeby her

Det verdensberømte maleri findes i kirken, basilica Santa Maria delle Grazies refektorium (spisesal). Maleriet der er fremstillet mellem 1494 og 1498 viser Jesus og hans disciple i det øjeblik, hvor Jesus afslører, at en af dem vil forråde ham. Det er et skrøbeligt kunstværk, der allerede er restaureret mange gange i sin levetid. Den nye investering vil sikre maleriet endnu 500 år, udtaler Dario Franceschini.

Indgangen til refektoriet ligger i bygningen til venstre for indgangen til selve kirken. Der skal købes billet for at få adgang. Besøget varer 15 minutter og der er plads til 30 mennesker ad gangen. Når billetten er købt, giver den dig adgang i et bestemt tidsrum. Billetkontoret har åben tirsdag – søndag kl. 8.15 – 19.00. Lukket mandag.

TOP 10 FRA EN LOKAL: Læs Silvias tips til hendes egen by

Santa Maria delle Grazie er naturligvis også et besøg værd. Renæssancekirken har siden 1980 været på Unescos liste over verdens kulturarv. Ved kirken findes også Sacrestia del Bramante med Codex Atlanticus, der er den største samling af Leonardo da Vincis tegninger. De er udstillet i vitriner her.

Du finder det hele i Milano, byen der var vært for den store EXPO verdensudstilling i 2015, på Piazza Santa Maria delle Grazie 2. For at komme hertil kan du tage sporvogn 18, stop Corso Magenta – Santa Maria delle Grazie. Eller metro MM1 stop Conciliazione eller metro MM2 stop Cadorna.

 

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.